Wie is: populaire zoekopdrachten naar personen

Bijgewerkt: 14 februari 2023

zoekmachine Google is hartstikke handig voor het vinden van antwoorden op al je vragen. In zoekmachines wordt veel gezocht naar bekende én onbekende personen. Zo was de vraag ‘wie is Trump’ in het jaar 2017 hartstikke populair, nu zoekt niemand er meer naar. ken je de volgende personen nog, maar enkele jaren geleden hartstikke veel opgezocht werd?

Wie is Anne Faber?

Anne Faber is een vrouw van 25 jaar. Op 29 september 2017 maakte ze een fietstocht vanuit Soest richting de Bilt. Ze keerden hier nooit meer van terug. Op 12 oktober 2017 is het lichaam van Anne gevonden in een bosperceel in Zeewolde.

 Een dag naar haar vermissing begon een zoektocht die steeds grotere vormen aannam. Er werd in diverse plaatsen gezocht zoals Soest, Baarn, Huis ter Heide en Zeewolde. Pas toen op 9 oktober een 27-jarige verdachte werd aangehouden, kwam er schot in de zaak. Op zijn aanwijzing werd op 12 oktober het lichaam van Anne Faber gevonden. De verdachte zat in een kliniek voor forensische psychiatrie.

Wie is Banksy?

Banksy is de schuilnaam van een Britse kunstenaar. Volgens bronnen is hij in 1974 geboren en creëert hij straatwerk dat wereldwijd de aandacht trekt. Zijn kunstwerken gaan vaak over politiek en hebben een humoristische ondertoon. Zijn graffiti is te vinden in verschillende Europese steden, de Verenigde Staten en in Palestina.

Zijn werk is ook te zien op schilderijen, cd-hoesjes of stickers. In 2015 opende Banksky het anti pretpark Dismaland, een tijdelijke tentoonstelling van kunstwerken. De echte naam van Banksky is waarschijnlijk Robert of Robin Banks.

Wie is Charles de Gaulle?

Charles de Gaulle was de leider van een Franse regering. Dit was tijdens de Tweede Wereldoorlog, na deze oorlog trad hij af als voorzitter van de regering. In 1947 stichtte Charles de politieke partij ‘groepering van het Franse volk’ op. in 1953 werd deze partij weer opgeheven, Charles trok zich terug uit de politiek. Hij werd in 1958 eerste president van de vijfde Franse Republiek, door de Gaulle zelf opgericht.

De volledige naam van Charles de Gaulle is Charles André Joseph Marie de Gaulle. Hij leefde van 1890 tot 1970. Hij werd bekend om zijn politiek tactisch handelen en de manier waarop hij de media wist te bespelen.

Wie is Elena Ferrante?

Elena Ferrante is een bekend schrijfster van de Napolitaanse romans. In 2017 bleek dat Elena Ferrante een synoniem is. De werkelijke schrijver is Domenico Starnone, in dat jaar een 74-jarige Italiaanse auteur.

Auteur Starnone bleef lange tijd volhouden dat hij niet Elena Ferrante was. Hij viel uiteindelijk toch door de mand.

Wie is Fabrizio?

Fabrizio is een Nederlandse carnavalszanger, afkomstig uit Maastricht. Hij werd bekend met nummers als sjiek is miech dat, hakketakke en roetewisser. Hij scoorde de ene carnavalshit na de andere.

In de jaren 80 vormde Fabrizio een duo met zijn broer Fabio. Ze richtte zich op italo disco, een variant van de echte disco. Fabrizio Bongers heeft dan ook een Italiaanse achtergrond. Hij scoort zijn hits voornamelijk via het populaire YouTube.

Wie is Gossip Girl?

Gossip Girl is een dramaserie die in de Verenigde Staten sinds 2007 wordt uitgezonden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Cecily von Ziegesar. Gossip Girl gaat over een groep rijke tieners uit New York. De serie wordt het meest bekeken door tieners en jongvolwassenen, die zich kunnen vinden in de hoofdpersonen.

In de serie Gossip Girl draait het om Serena van der woodsen, Blair Waldorf, Dan Humphrey, Lily van der woodsen, James en nog een aantal andere personen. Gossip Girl telt 6 seizoenen, het laatste seizoen werd in 2013 uitgegeven.

“Ik kreeg meteen zin om een carrière-switch te maken”

Wie is Hendrik Groen?

Hendrik Groen was een fictieve bejaarde die de hoofdrol speelde in de ‘’Geheime Dagboeken”. Er werden meer dan 145.000 exemplaren van beide dagboeken verkocht. De boeken gaan over een bejaarde man uit Amsterdam-noord die iets van zijn leven probeert te maken. Er is zelfs een Nederlandse tv serie gemaakt over Hendrik Groen en zijn leven in een verzorgingshuis.

Na een lange zoektocht naar de ware identiteit van Hendrik Groe, kwam men uit op de 61-jarige Peter de Smet. Deze Amsterdammer had verder nog nooit een boek geschreven. De Smet heeft in april 2015 een eenmanszaak opgericht, onder de categorie schrijven en overige scheppende kunst.

Wie is Imam Mahdi?

Imam mahdi is volgens Islamitische stromingen de Verlosser of de bevrijder. De Mahdi wordt in de Koran niet genoemd. In het verleden zijn verschillende mensen als mahdi gezien.

Imam Mahdi betekent Moge Allah hem zegenen. Er wordt gezegd dat Imam Mahdi zal verschijnen voordat de Dajjal verschijnt. De Dajjal is de valse messias, vergelijkbaar met het katholieke antichrist.

Wie is juf Roos?

Juf roos is een kinderprogramma dat uitgezonden wordt door RTL4. Daarnaast heeft het een eigen YouTube kanaal. Het kinderprogramma richt zich op jonge kinderen en bevat liedjes uit moeders tijd. De Wielen Van De Bus, helikopter, Berend Botje, allemaal bekend van vroeger.

Juf Roos heeft een eigen website met filmpjes, liedjes en kleurplaten. Via de app komt de kleuter in een interactieve omgeving terecht. Hier zijn verschillende spelletjes te vinden. Juf Roos richt zich op kinderen tussen de 2 en 5 jaar oud.

Wie is Killer Kamal?

Killer Kamal is een rapper uit Woensel. Hij heeft een Nederlands-Marokkaanse achtergrond en werd in 1984 in Parijs geboren. Killer Kamal was in 2009 te zien in het muziekprogramma 101Barz. Hij was van 2004 tot 2014 de helft van het duo Youssef en Kamal. Het duo kwam regelmatig in het nieuws dankzij hun parodie op Nederlands-Marokkaanse straatrap.

Killer Kamal bracht diverse singles uit, die hij maakte met onder andere Gino Pietermaai, Pietju Bell en Teemong.

Wie is Loesje?

Loesje is een fictief meisje dat humoristische of kritische teksten schrijft. Deze teksten verschijnen op posters en worden in de openbare ruimte geplakt. Tegenwoordig is Loesje vooral online actief.

Loesje werd in 1983 opgericht vanuit verschillende actiegroeperingen. Loesje geeft kritiek op de politiek, overheid en gebeurtenissen. Loesje is hierbij vaak betrokken bij rechtszaken, waarbij de grens van het recht op vrije meningsuiting onderwerp van gesprek is.

Wie is Michael p?

Michael p is de 27-jarige man die werd aangehouden na de verdwijning van Anne Faber. Michael p zat sinds 2010 vast voor zedenmisdrijf en diverse berovingen, in 2017 mocht hij vaker naar buiten.

De dag van de verdwijning van Anne Faber bevond Michael P zich buiten de kliniek. Hij was die dag naar de verjaardag van zijn moeder gegaan. Er moet bewezen worden dat Michael P daadwerkelijk bij de zaak betrokken is. De verdachte zelf ontkent iets met de verdwijning te maken te hebben.

Wie is Nathalie Croese?

Nathalie Croese houdt een persoonlijke blog bij. Ze komt uit Amsterdam en is actief op Instagram. Hier heeft ze meer dan 49.000 volgers. De mooie dame verdient veel aandacht met haar foto’s.

Wie is Otto Wunderbar?

Otto Wunderbar is een dj die vooral geboekt wordt voor het Oktoberfest. Hij draait schlagerhits en apres ski hits uit de jaren 70 tot nu. DJ Otto Wunderbar is te boeken via een officieel artiestenbureau.

Wie is president Satudarah?

President Satudarah is de president van motorclub Satudarah. In 2013 werd een president Satudarah gehoord voor een zaak met betrekking tot moord. Het ging hier om een aspirantlid.

In maart 2017 werd president Satudarah in Breda aangehouden voor witwaspraktijken. De motorclub kwam vaker in het nieuws, die door de politie wordt beschouwd als een 1% motorclub. Dit zijn motorclubs die zich niet aan de regels houden.

Wie is Queen of jetlags?

Queen of jetlags is te vinden op YouTube en Instagram. Het gaat hier om Noor de Groot, die zich bezighoudt met bloggen over mode en reizen. Daarnaast is ze moeder en legt veel dingen vast met haar camera. Haar website Queenofjetlags trekt veel bezoekers. Op Instagram heeft ze in oktober 2017 bijna 40.0000 volgers. Ze heeft eerder samengewerkt met grote namen als Tommy Hilfiger, Yves Saint Laurent Beauty en Armani.

Wie is Ronald Bernard?

Ronald Bernard heeft de stichting United People opgericht. De United People foundation ontwikkelt en promoot innovatieve producten en diensten. Ronald Bernard was in het verleden actief binnen de financiële wereld. Hij werkte als bankier maar was, naar eigen zeggen, ook crimineel.

Hij is ook bekend van de Blije B, een bank voor en door mensen. De Blije B houdt lezingen en geeft interviews. Ronald Bernard wordt door de media in verband gebracht met complottheorieën.

Wie is Siri?

Siri is de digitale assistent van het merk Apple. Siri zit in het besturingssysteem en gebruikt spraakherkenning om commando’s uit te voeren. Daarnaast geeft het aanbevelingen.

Siri is beschikbaar voor iPhone en iPad, Apple Watch Connect en Apple TV. Siri maakt gebruik van onder andere Google en Yahoo om spraakcommando’s goed op te vullen. De stem van Susan Bennett is in 2005 gebruikt voor het inspreken van Siri. Wie de Nederlandse stem vertolkt is niet bekend.

Wie is Uri van As?

Uri Van As is bekend van de website Opiniez.com. Hij schrijft columns over politiek en maatschappij. Op de website Opiniez heeft hij in 2023  meer dan 150 artikelen geschreven.

Wie is Vieze Jack?

Vieze jack wordt ook wel de leukste viespeuk van Nederland genoemd. Hij is een feestartiest en werkt binnen de Nederlandse showbusiness. Hij staat bekend om zijn ongenuanceerde grappen en zijn vreemde verschijning. In 2013 maakte hij de hit ‘ik ben gek’, gevolgd door ‘Derin Deruit’ en ‘Jump for Jack’. Zijn hit ‘Captain Jack’ werd op YouTube meer dan 3 miljoen keer bekeken. In 2017 trok Vieze Jack de aandacht met het feestnummer brandweerman Jack. Vieze Jack is ook te vinden op Instagram.

Wie is Woezel?

Woezel is een hondje dat gecreëerd is door Guusje Nederhorst. De overleden Guusje Nederhorst creëerde niet alleen Woezel maar ook zijn hartsvriendinnetje Pip. Woezel en Pip wonen in de Tovertuin, samen met tante Perenboom. Woezel is het grijze hondje met de flaporen en de grote neus.

Wie is Xavi Simons?

Xavi Simons is een jeugdige speler van het Nederlands elftal. Op 14-jarige leeftijd heeft hij de toekomst bij het Nederlands elftal. Xavi Simons is het zoontje van Regillio Simons, voormalig Eredivisie spits.

Wie is Yvette van Boven?

Yvette van Boven is een Nederlandse schrijfster, kokkin en tv-presentatrice. Ze is in 1968 in Ierland geboren. Op haar tiende verhuisde ze naar Nederland. In 2006 is ze samen met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan De Amstel begonnen. Haar eerste kookboek verscheen in 2010. Vanaf 2015 presenteert ze het VPRO-programma Koken met van Boven. Ook schrijft ze wekelijks een column in het tijdschrift libelle en in de Volkskrant.

Wie is Zafzafi?

Zafzafi, geboren in 1979, is protestleider en heeft een tijdlang actie gevoerd in Al Hoceima. Dit is een Marokkaanse havenstad en badplaats bij het Rifgebergte. Na de dood van een visverkoper in 2016, keerden steeds meer burgers zich tegen de lokale autoriteiten. De actiegroep onder leiding van Nassan Zafzafi speelt hier een belangrijke rol in.

Op 20 juli 2017 kwam er een grote demonstratie op gang dat afliep met veel geweld, gewonden en één dode. Zafzafi werd gearresteerd. Hij werd, volgens zijn advocaat, tijdens zijn arrestatie mishandeld en vernederd. Na zijn vrijlating werd er niks meer vernomen van Zafzari en bleef het rustig in het Rifgebergte.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Banksy
https://nl.wikipedia.org/wiki/Charles_de_Gaulle
https://www.groene.nl/artikel/elena-ferrante-is-een-man
https://l1.nl/carnaval-in-limburg-dit-jaar-zonder-fabrizio-18366

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven