Wat is beter, Bosch of Siemens?

Bijgewerkt: 13 oktober 2023

Op het gebied van huishoudelijke apparatuur heb je keuze uit ontzettend veel merken. Bosch en Siemens zijn twee populaire merken. Ze produceren consumentenelektronica waaronder wasmachines, stofzuigers, keukenapparatuur, gereedschap en nog veel meer. Wat is beter, Bosch of Siemens? Dat hangt er vanaf wat je precies gaat kopen. Kijk je naar deze twee merken dan hebben ze elk hun voor- en nadelen. In dit artikel ontdek je de verschillen tussen Bosch en Siemens.

Over Bosch en Siemens

Bosch en Siemens zijn twee onafhankelijke fabrikanten, beiden gevestigd in Duitsland. Bosch heeft het hoofdkantoor in Stuttgart staan. Siemens opereert vanuit Berlijn/München.

Beide bedrijven produceren elektronica en elektrotechniek. Hierbij zijn ze actief binnen de consumentenelektronica, communicatie, medische apparatuur, veiligheidssystemen en nog veel meer.

Bosch WAN28278NL – Serie 4 

Vulgewicht: 8 kg 
 
Toerental: 1400 r/min 
 
Geluidsniveau: 70 dB 
10 jaar garantie op de motor

Moet je voor Bosch of Siemens kiezen?

Bosch of Siemens, het is geen makkelijke keuze. Beide bedrijven komen namelijk met een hoge kwaliteit, daar valt niet over te twisten. Wel merk je dat sommige mensen meer fan zijn van Bosch terwijl anderen alleen maar bij Siemens zweren. Enerzijds heeft dit met persoonlijke voorkeur te maken. Anderzijds met de kwaliteit en de prijs.

In de strijd Bosch versus Siemens zie je hieronder wat interessante zaken voorbijkomen. Lees ook zeker ovder de voordelen en nadelen van deze twee merken.

Bosch: uitleg en voor- en nadelen

Bosch is een bedrijf dat in 1886 is opgericht. De best verkochte producten van dit merk zijn de stofzuiger, keukenmachine, staafmixer en wasmachine. Natuurlijk verkopen ze nog veel meer waaronder ovens, vaatwassers en andere onmisbare apparatuur. Alles van een hoogwaardige kwaliteit en een mooie levensduur.

Om naar de levensduur van Bosch producten te kijken kun je er het beste een wasmachine bijnemen. Een gemiddelde wasmachine gaat tussen de 2500 en 3000 wasbeurten mee. Een Bosch wasmachine houdt het gemiddeld 3000 wasbeurten vol. De kwaliteit van Bosch producten is beter dan die van Samsung of Whirlpool. Aan de andere kant is de kwaliteit vergelijkbaar met die van Siemens of AEG.

Voordelen van Bosch apparaten is dat de kwaliteit altijd perfect is. Bovendien hebben veel apparaten voldoende functionaliteiten. Nadeel van Bosch is dat het een A-merk en hiermee duurder is.

Siemens: wat je moet weten én voor- en nadelen

Ook Siemens bestaat al redelijk lang en is in 1847 opgericht. Ze hebben activiteiten en maar liefst 7 onderdelen. Populaire producten van Siemens zijn de koffiemachine, stofzuiger, wasmachine en waterkoker. Ook de vaatwassers en koelkasten doen het goed.

Siemens keukenapparatuur is ook van een perfecte kwaliteit. Laten we weer eens naar de levensduur van een Siemens wasmachine kijken. Bosch houdt het 3000 wasbeurten vol, Siemens zit op datzelfde niveau. Hiermee is Siemens beter dan Whirlpool of Samsung. Maar net zo goed als AEG of Bosch.

Voordelen van Siemens is de goede kwaliteit en het uitgebreide assortiment. Ook Siemens is een A-merk en hiermee duurder.


Wat is beter: Bosch of Siemens – de conclusie

Heb je bovenstaande allemaal gelezen? Mooi, dan zul je inmiddels ook wel weten dat beide merken even goed zijn. Je kunt dus niet zeggen of Bosch of juist Siemens beter is. Nogmaals, dit hangt helemaal van je voorkeuren af. Is er dan een verschil met betrekking tot prijs?

Om dit goed te vergelijken kijken we naar een bepaald type wasmachine. Deze heeft een vulgewicht van 7 kg, een toerental van 1400 en is voorzien van energielabel A+++. Tussentijds was toevoegen is bij beide modellen mogelijk.

Met bovenstaande voorwaarden kom je bij de Siemens WM14N075NL en de Bosch WAJ28071NL uit. Opvallend is dat beide modellen exact hetzelfde kosten, namelijk € 459 (op moment van schrijven). Dus, met betrekking tot prijs is er geen verschil tussen deze twee merken. Ze liggen dus echt heel erg bijeen.

Conclusie: zowel Bosch als Siemens apparaten zijn hartstikke goed. Wel kunnen de functionaliteiten per merk maar ook per model of apparaat wat afwijken. Kijk daarom goed waar je voorkeur ligt of wat je belangrijk vindt. Maar met betrekking tot prijs-kwaliteitverhouding maakt het niks uit of je voor een Bosch of Siemens apparaat gaat.


Bosch of Siemens keukenapparatuur

Veel mensen vragen zich af of ze Bosch of Siemens keukenapparatuur moeten kopen. Zoals je boven al hebt kunnen zien maakt het in principe niet uit wanneer je naar de kwaliteit kijkt. Prijstechnisch ben je bij beide even duur (of goedkoop) uit. Wel kunnen ze net iets andere apparaten en modellen in het assortiment hebben.

Is Siemens hetzelfde als Bosch?

Je ziet heel wat overeenkomsten tussen Simons en Bosch. Bijvoorbeeld dat ze in hetzelfde land gevestigd zijn. Of dat ze dezelfde apparaten op de markt brengen. Maar ook met betrekking tot kwaliteit en prijs zie je grote overeenkomsten.

Is Siemens hetzelfde als Bosch? Het zijn twee aparte bedrijven. Toch hebben deze twee ruim 47 jaar lang samengewerkt heb. In 2014 is besloten om BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH volledig in handen van Bosch te geven. Siemens werd voor een dikke 3 miljard euro uitgekocht. Dus nee, Siemens is niet hetzelfde als Bosch.

Is Siemens beter dan AEG?

Misschien twijfel je niet tussen Bosch en Siemens maar tussen AEG en Siemens. Is Siemens beter dan AEG? Een goede vraag, want qua kwaliteit liggen deze twee merken op gelijkwaardig niveau. Wel zie je dat AEG in veel gevallen wat goedkoper is. Aan de andere kant levert Siemens een betere service. Daar betaal je natuurlijk ook voor, daarom is Siemens ook wat duurder. Dit is ook het geval met Bosch: een uitstekende service maar duurder dan AEG.

Een en ander hangt wel van het type apparaat af. Zo zie je bijvoorbeeld dat de stofzuigers van Bosch en Siemens weer goedkoper zijn dan die van AEG. Terwijl de wasmachines juist weer wat duurder geprijsd zijn. Alles hangt van het moment af.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

2 gedachten over “Wat is beter, Bosch of Siemens?

  1. Ja ik heb diverse machines van Siemens. Helaas heb ik problemen
   Met mijn Siemens espresso automaat. De machine is ongeveer 4 jaar oud alleen maar ellende
   Na 2 jaar is de Bsh groep geweest
   Door de Corona periode net na de officiële garantie.
   Ik kreeg dus een forse rekening gepresenteerd
   Ha ha coulance 50% maar de machine is nu na r jaar nog steeds niet goed.
   Afgelopen zaterdag liep de door de Bsh groep geplaatste koffie molen in de soep.
   Ik heb daarop zelf de machine gedemonteerd 4uur mee bezig geweest omdat ik met deze machine weinig ervaring had.
   Maar de machine werkt nu eindelijk naar behoren , ipv 5 boontjes heb ik de sterkte nu terug kunnen zetten naar 2 boontjes en de koffie is nog lekker
   Alleen het lekkage gedeelte is nog niet helemaal naar mijn zin
   Dat zou aan de zetgroep kunnen liggen .
   Maar de BSHgroep komt er bij mij niet meer in ze schijven met een vork

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven