Vrouwen website: alle voordelen hiervan

Bijgewerkt: 25 januari 2023

Vrouwers is een vrouwenwebsite maar natuurlijk niet de enige. Op het moment van schrijven vind je ongeveer 15 Nederlandstalige vrouwen websites. Dit zijn sites die zich specifiek op de vrouwelijke doelgroep richten. Onderwerpen zoals beauty, fashion, moederschap en celebrity nieuws spelen de hoofdrol.

Vaak wordt gedacht dat een website voor vrouwen ongeschikt is voor mannen. Niets is minder waar want meer dan 70% van de onderwerpen wordt door zowel vrouwen als mannen gelezen.

Vrouwen besteden meer tijd op websites

Het is een feit dat vrouwen veel meer tijd doorbrengen op websites. Met name blogs zijn populair. Ze worden graag gelezen, al helemaal wanneer deze blogs ook nog eens door een vrouw zijn geschreven. Dit komt omdat vrouwen beter in bloggen zijn (sorry mannen). Het is niet zomaar dat achter de meest populaire blogsites een vrouw staat.

Mannen zijn dan weer beter in zakelijk bloggen. Ze bieden direct een oplossing voor een probleem. Dat is ook hoe mannen lezen: ze zijn niet geïnteresseerd in een verhaal maar willen direct tot de kern van de boodschap komen.

Typisch vrouwen onderwerpen

Op een website voor vrouwen kom je veel onderwerpen tegen waar dames en meisjes interesse in hebben. Dat is zo typerend aan een vrouwensite.

Onderwerpen die vrouwen interesseren zijn onder andere boeken, films, muziek en uitgaan. Maar ook gezondheid, voeding en afvallen. Daarnaast lezen dames graag over hobby’s, reizen en sport. Veel vrouwen zijn zorgzaam en hebben interesse in onderwerpen die hierbij horen. Dit zijn onder andere zwangerschap, kinderen en dieren.

Nog meer vrouwen onderwerpen: interieur, tuinieren, shoppen en relatie. Onderwerpen zoals beleggen, crypto, verzekeringen en auto’s zijn minder populair maar worden zeker gelezen. Blogs over klussen zijn het minst in trek, en tóch kiezen we er af en toe voor om hierover te bloggen. Een echte vrouwenwebsite houdt de moderne vrouw zelfstandig en onafhankelijk.

Dames Handtassen set 4 delig met schoudertas

Roze en vrouwelijkheid

De meeste vrouwen websites kiezen voor roze kleurtjes. Dat doen we bij vrouwers.nl ook! Dit komt omdat roze voor vrouwelijkheid staat. Deze kleur heeft ook nog andere betekenissen, namelijk zorgzaamheid en medeleven.

Wist je dat roze vroeger een mannelijke kleur was? Een vrouwen website in het roze zou vroeger voor mannen bedoeld zijn.

Roze = lief

Deze kleur staat niet alleen voor lief maar ook voor passie. Roze is, naast rood, zelfs de kleur van de liefde. En wil je het dan toch weten, dit betekent roze allemaal:

  • Verzorging
  • Vrouwelijk
  • Intuïtief
  • Lief
  • Flirten
  • Zacht
  • Fijnzijnig

Verschil tussen vrouwenwebsite en vrouwenmagazine

Wilde je vroeger als (huis)vrouw op de hoogte blijven van belangrijke zaken in en om het huis dan had je maar één keuze: je abonneren op een vrouwen magazine. Dit kon uiteraard ook via de leesmap (wie kent hem nog?)

De vrouwenwebsite heeft het vrouwenmagazine verdrongen. We lezen veel meer online dan dat we een tijdschrift kopen. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste is een vrouwen tijdschrift tegenwoordig een dure investering. Omdat er steeds minder tijdschriften worden verkocht zijn de abonnementsprijzen of de losse verkoopprijzen flink omhoog gegaan.

Een vrouwen website staat altijd tot je beschikking. De informatie is niet alleen deze week te lezen maar ook over een jaar of over 10 jaar. Bovendien is het via een website makkelijker om specifieke onderwerpen te zoeken.

Wat kost het?

Een bezoek aan een vrouwen website kost helemaal niets. Je hoeft geen abonnement af te sluiten om artikelen te lezen. Alle informatie en blogs op Vrouwers zijn vrij toegankelijk. Abonneren op de nieuwsbrief? Ook dat is gratis. Je ontvangt elke maand de leukste tips, interessante nieuwtjes en mooie aanbiedingen. Gewoon in je mailbox.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven