Vrouwen dingen die echt grappig zijn

Bijgewerkt: 22 oktober 2023

Mascara aanbrengen en hierbij de mond openhouden. Alsof je plots hongerig bent. Of een hele kast vol kleding en zeggen dat je niks hebt om aan te trekken. Dit zijn typische vrouwendingen die ronduit grappig zijn. In deze blogpost vind je de 10 leukste en meest grappige vrouwen dingen. Lachen mag!

1. Vier koffers voor haar, één voor hem

Een weekendje weg? Hij neemt een rugzakje kleding mee, zij een grote koffer. Gaat het om een vakantie van drie weken dan heeft hij voldoende aan één koffer, zij vult er vier en komt dan nog steeds ruimte tekort.

Vrouwen kunnen nooit genoeg kleding, verzorgingsspullen en schoenen meenemen. Voor elke gelegenheid een andere outfit. Bovendien houden vrouwen rekening met verschillende weersomstandigheden en situaties. Dat vraagt natuurlijk voor het meenemen van net wat meer spullen. Jammer dat de kledingkast niet op wieltjes achter de auto of het vliegtuig kan, dat zou helemaal perfect zijn.

Verjaardag cadeau vrouw
Hoodie Deken

2. Mascara aanbrengen met de mond open

Of het nu om het aanbrengen van mascara, eyeliner of oogschaduw gaat: vrouwen hebben hierbij altijd de mond openstaan. Heb je al eens geprobeerd om tijdens het aanbrengen van make-up de mond dicht te houden? Dit voelt onplezierig aan. Hoe kan dat toch?

De zenuwen die de ogen met de mond verbinden zijn de boosdoener. Bij het aanbrengen van mascara of eyeliner span je de spiertjes van de ogen aan. Dit is iets dat je automatisch doet, bedoeld om de make-up beter aan te brengen.

De spieren die je aanspant staan in verbinding met de mond. Zodra er spanning op de oogspieren komt te staan gaat de mond vanzelf open. Die openstaande mond heeft dus niets met verbazing of honger te maken.

3. Samen naar de wc

Gezellig is dat, met meerdere meiden of vrouwen naar de wc. Het gebeurt vooral tijdens het uitgaan maar ook wanneer het om een dagje shoppen, de dierentuin of een bezoek aan een attractiepark gaat. Alleen naar het toilet gaan is hartstikke saai.

Mannen gaan zelden samen naar het toilet. Waarom zou je op de wc een gesprek voeren als dit ook in de kroeg, op de bank of in een winkel kan? Dit is een van die vrouwen dingen die grappig is maar die mannen niet begrijpen.


4. Controleren of er voldoende toiletpapier is

Ken je dat, ergens naar een openbaar toilet gaan en er is geen wc-papier aanwezig? Daarom controleren vrouwen altijd of er wc-papier is en zo ja, of er voldoende is. Aan een enkel velletje hebben we niet veel. Wij vrouwen zijn ook wel zo brutaal om een paar velletjes bij de buren te lenen.

Voor mannen goed om te weten: vrouwen die op stap gaan hebben vaak wat papieren zakdoekjes of tissues in hun handtas. Hartstikke handig wanneer het toiletpapier op is!

5. Niks om aan te trekken

Vrouwen houden van winkelen en hebben vaak een goed gevulde kledingkast. Ze hebben ongeveer twee tot wel drie keer meer kledingkastruimte dan mannen nodig. Kun je je voorstellen dat je, onlangs die goed gevulde kledingkast, nog steeds niks hebt om aan te trekken?

Dit is een van die vrouwen dingen die grappig is, hoewel mannen er de lol niet van inzien. Ze voelen hem alweer aankomen: je wil een dagje shoppen.

6. Er past toch best veel in dat kleine handtasje

Mannen kunnen zich er flink over verbazen, de hoeveelheid spullen die in een klein handtasje passen. Vrouwen zijn goed in organiseren en weten dan ook de meest gekke en grote dingen in hun handtas mee te nemen. Niet alleen make-up maar ook inlegkruisjes, tampons of maandverband, de smartphone, oplader of powerbank, paracetamol, zakdoekjes, een schaartje en nog veel meer.

Leg voor de grap eens de inhoud van de handtas voor je op tafel. Ongelooflijk wat daar allemaal uitkomt. Overigens is het helemaal niet slecht om eenmaal per maand de handtas een opruimbeurt te geven. Veel spulletjes kunnen weg of zijn aan vervanging toe.


7. Even wat lippenstift of lipgloss opdoen’

Een fotootje maken? Dat moet eerst de lippenstift of lipgloss bijgewerkt worden. Dit geldt ook na het nuttigen van een drankje of een hapje, wanneer je een winkel binnenloopt, bij iemand op bezoek gaat, de hond uitlaat of wanneer je gebeld wordt (ja echt).

Vrouwen hebben de neiging om elk moment van de dag hun lippenstift te controleren. Op zich wel logisch want de lippenstift verdwijnt op het glas waaruit je drinkt, blijft aan voedsel zitten, eet je via je tong of blijft op de wang of lippen van je partner achter (na die heerlijke zoen). Jaarlijks eten vrouwen tot wel 2 kg aan lippenstift, en dat is onbewust.

8. Dol op Netflix series en soaps

Er zijn maar weinig vrouwen die geen abonnement op Netflix of Videoland hebben. Het is de grootste doelgroep van dit soort video streamingdiensten. Ook soaps op televisie worden veel door vrouwen bekeken.

Vrouwen zijn ook goed in bingewatchen. Dit is het achter elkaar kijken van meerdere afleveringen van een serie. Soms wordt een serie in één ruk uitgekeken en dat is best een prestatie.

9. Spiegelbeeld in winkelramen checken

Sommige vrouwen dingen zijn zo grappig dat het mannen niet eens opvalt. Ze denken dat vrouwen geïnteresseerd naar een etalage kijken. Wat de vrouwen daadwerkelijk doen is hun spiegelbeeld  checken. Zit het haar goed, blijft make-up zitten en ziet de outfit er wel leuk genoeg uit?

Voor mannen: de volgende keer dat een vrouw een blik werpt in de etalage van een elektronicazaak betekent dit niet dat ze die boormachine wil hebben. Ze controleert gewoon of ze er nog goed uitziet.

10. Enthousiast zijn over dat spuuglelijk cadeautje

De meeste vrouwen zijn zorgzaam, lief en empathisch. Het komt niet in ze op om te zeggen dat ze dat cadeautje spuuglelijk vinden. Ze bedanken je enthousiast. Pas wanneer je weg bent wordt het cadeau aan de kant gelegd en wordt er nooit meer maar omgekeken.

Moet je eigenlijk wel zeggen dat je het cadeau niet mooi vindt? Natuurlijk mag je heel subtiel brengen dat het niet je smaak is, maar echt aardig is dat niet. Bedenk dat het cadeau uit een goed hart komt. Reageer niet al te overenthousiast maar bedank met een glimlach. Wat voor jou spuuglelijk is kan voor de ander geweldig zijn. Misschien kun je een ander met dat cadeau blijmaken.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven