Typische vrouwenspullen

Bijgewerkt: 2 februari 2023

Deodorant, haarspeldjes en make-up. Het zijn van die typische vrouwen spullen. Wanneer je dit als vrouw leest dan vind je hier veel herkenning in. Maar wist je dat er ook nog andere producten en dingetjes zijn die vrouwen en meisjes altijd bij zich hebben, of in ieder geval in huis? Ontdek de 20 meest voorkomende typische vrouwen spulletjes.

1. Make-up zoals oogschaduw, foundation en lippenstift

Het behoeft geen uitleg dat make-up onder de typische vrouwenspullen valt. Oogschaduw, lippenstift, foundation, mascara en eyeliner wordt het vaak door vrouwen gekocht. Dit soort spullen vind je ook standaard in elk dameshandtasje. Wat natuurlijk niet betekent dat mannen nooit make-up kopen of dragen. Het gebeurt alleen veel minder.

2. Parfum

Parfum is ook een vrouwendingetje. Daar waar mannen één aftershave of eau de toilette hebben, kopen vrouwen vaak twee of drie verschillende geurtjes voor zichzelf. Vaak wordt er ook voor een klein flesje gekozen dat in de handtas past.

Populaire damesgeuren zijn Armani Si, Lancôme La Vie est Belle en Yves Saint Laurent Libre. Terwijl oudere dames weer voor hele andere geurtjes kiezen.

3. Deodorant

Een leven zonder deodorant is geen leven. Dacht je dat mannen vaak zweten? Vrouwen kunnen er ook wat van, al helemaal in de zomermaanden of wanneer ze in de overgang zijn. Daarnaast heeft overmatig zweten niet alleen met hormonen maar ook met lichaamsgewicht of spanning te maken.

De best verkochte deodorants voor vrouwen zijn die van Nivea, Dove, Zwitsal en Rituals. Dit zijn heerlijke geuren.

4. Smartphone

Tja, welke vrouw heeft tegenwoordig geen smartphone? Het is iets voor alle leeftijden. Je ziet jonge kinderen ermee rondlopen maar ook omaatjes. En alle vrouwen die hier qua leeftijd tussenin zitten. Vrouwen kiezen vaak voor een wat kleinere smartphone die makkelijk in de hand en de handtas past. Terwijl mannen vooral naar techniek kijken.

5. Portemonnee of pinpas

Zonder portemonnee of pinpas ben je nergens. Vooral een portemonnee is een van die typische vrouwenspullen. Onder de mannen zijn het vooral de ouderen die een (zwarte) beurs in hun achterzak hebben. Terwijl vrouwen voor een ruime portemonnee met heel veel vakjes kiezen. Er moet namelijk niet alleen geld en de pinpas in maar ook fotootjes en alle kassabonnen van het afgelopen jaar.

6. Gezichtscrème

Of je nu 20 of 60 bent: een goede gezichtsverzorging is belangrijk. Daarom zal bijna elke vrouw een gezichtscrème op de badkamer of het nachtkastje hebben staan. Soms zelfs een dagcrème én een nachtcrème. Je kunt er nooit genoeg van hebben.

7. Haarspeldjes

Als je haar maar goed zit. Daarom zijn haarspeldjes soms erg praktisch. Meestal zit er wel een haarspeldje in het handtasje maar er liggen er ook een paar op de badkamer en de slaapkamer. Haarspeldjes zijn niet alleen handig voor het in bedwang houden van woeste lokken, ze zijn ook praktisch als boekenlegger, om een deur open te krijgen of om kerstballen op te hangen.

8. Veiligheidsspelden

Net zo handig zijn de veiligheidsspelden. In elk vrouwelijk huishouden kom je die dingen tegen. Meestal in het naaikistje, op de badkamer of op het nachtkastje. Maar ook in het handtasje want je weet nooit waar je hem voor nodig hebt.

9. Paracetamol

Nee schat vanavond niet, ik heb hoofdpijn. Is dat waarom vrouwen altijd paracetamol bij zich hebben? Het is een feit dat een vrouwen wat vaker last hebben van hoofdpijn. Vaak heeft dit met hormonen te maken. Maar ook stress kan voor hoofdpijn zorgen. Vrouwen zijn nu eenmaal wat stressgevoeliger.

10. tampons of maandverband

Je wil niet onverwacht met een rode streep op je broek rondlopen. Daarom hebben vrouwen altijd tampons, maandverband en inlegkruisjes in huis. Afhankelijk van de periode wordt er ook wat in het handtasje meegenomen.

Dacht je dat dit typische vrouwenspullen zijn? Ja, maar voor mannen zijn die dingen ook erg handig. Een tampon is handig bij een bloedneus. Of bij een uitgeslagen tand, want een tampon neemt het bloed op.

11. Bh’s of bra shirts

Vrouwen hebben een hele andere bouw dan mannen en zullen daarom (bijna) altijd een bh dragen. Dat dit een typisch vrouwending is dat mag duidelijk zijn. Overigens zijn er ook mannen die bh’s dragen maar dat heeft weer een andere reden. Voor mannen zijn er bra’s verkrijgbaar.

12. Shampoo

We wassen gemiddeld 2 tot 4 keer per week ons haar. Vrouwen doen dit wat vaker dan mannen. Shampoo is misschien niet een van die typische vrouwenspullen maar voor de meeste dames wel onmisbaar. Speciaal voor vrouwen zijn er ook andere shampoos verkrijgbaar. Bijvoorbeeld voor geverfd haar of met een lekker (vrouwelijk) geurtje.

13. Haarverf

Steeds meer vrouwen verven hun haar en vaak doen ze dit al op jonge leeftijd. Maar er zijn ook steeds meer oudere dames die de verf laten staan en trots zijn op hun grijze haar. Hoe dan ook, het is een feit dat vrouwen hun haar vaker verven dan mannen dit doen. Daarom behoort haarverf ook tot de typische vrouwendingen.

14. Een handtas

Hoewel je hier en daar wat mannen met een schoudertas ziet lopen is de handtas echt iets van vrouwen. 15% van de vrouwen heeft zes handtassen thuis liggen. Nog eens 16% houdt het bij drie handtassen. Het is net zoiets als met schoenen: je moet er altijd een hebben die bij je outfit past.

15. Haarelastiekjes

Veel vrouwen hebben op hun pols een afdruk van een haarelastiekje staan. Die dingen zijn heel handig om snel je haar bij elkaar te binden. Bijvoorbeeld tijdens het werk of sporten. Een haarelastiekje is ook praktisch wanneer een broekriemlusje kapot is of om iets dicht te binden. Daarom hebben vrouwen altijd haarelastiekjes bij zich.

16. Labello (of een vergelijkbaar merk)

Ook zo vaak last van gebarsten lippen en velletjes die er los bij hangen? Dan is Labello of een vergelijkbaar merk je beste vriend. Meisjes en vrouwen hebben zoiets altijd bij zich of in ieder geval in huis liggen.

17. Veel ondergoed

Als vrouw kun je nooit genoeg ondergoed hebben. Sommigen wisselen hun ondergoed tot wel vijf keer per dag. Vrouwen houden nu eenmaal van persoonlijke hygiëne. Maar ook van mooi ondergoed want ondanks dat je het aan de buitenkant niet ziet geeft mooi ondergoed wel veel zelfvertrouwen.

18. Minimaal vijf paar schoenen

Ook van schoenen kun je nooit genoeg hebben. Vrouwen hebben gemiddeld vijf paar schoenen in hun kast staan. Sommige vrouwen overdrijven dit met wel 20 paar schoenen. Terwijl anderen twee paar schoenen genoeg vinden.

Wist je dat je sowieso altijd minimaal twee paar schoenen moet hebben? Dit geldt dus ook voor mannen. Het is namelijk niet goed om elke dag op dezelfde schoenen te lopen. Die moeten af en toe luchten zodat het zweet en nare geurtjes weg kan. Maar het is ook beter voor je voeten om regelmatig van schoenen af te wisselen.

19. Panty’s

Panty’s behoren zeker tot de typerende vrouwen spullen. Mooi onder een jurkje of rokje. Trendy onder een korte broek en lekker warm onder een lange broek. Oude panty’s zijn ook handig als uien- en knoflookhouder, om wattenstaafjes in te bewaren of als pannenspons.

20. Waterkoker

Vrouwen drinken vaker thee dan mannen. Ongeveer 56% van de vrouwen geeft aan dat ze regelmatig van een kopje thee genieten, tegenover 34% mannen. 55-plussers drinken minder vaak thee: 48% vrouwen en 35% mannen.

Gezien deze hoge cijfers is het niet vreemd dat veel vrouwen een waterkoker hebben. Thee zetten met de ouderwetse fluitketel gebeurt niet meer zoveel.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven