Telegram groepen vinden, zo werkt dat

Bijgewerkt: 8 februari 2023

De meeste mensen gebruiken WhatsApp, de meest populaire messaging app. Telegram is een berichtendienst met een hoge privacy. Op Telegram vind je diverse groepen, waar jij je (anoniem) bij aansluit. Wil je Telegram groepen vinden? Ik laat je zien welke groepen er allemaal actief zijn en hoe je deze terugvindt.

5 redenen om Telegram te gebruiken

Telegram heeft een aantal functies die je niet bij WhatsApp terugvindt. Hieronder vind je 5 goede redenen om Telegram te gebruiken:

Anoniem blijven

Bij Telegram is het mogelijk om een gebruikersnaam te registreren. Hierdoor hoef je anderen niet je telefoonnummer te geven, maar alleen je gebruikersnaam. Zo kun je redelijk anoniem met anderen chatten.

Telegram op desktop en tablet

Telegram werkt niet alleen op de smartphone maar ook op desktop en tablet. Hierdoor blijf je altijd en overal in contact met vrienden en familie.

Geheime chat

Heb je iets te verbergen, maak dan gebruik van de geheime chat. De versleutelde berichten kunnen alleen door de ontvanger worden gelezen. De geheime chat is vergelijkbaar met de encryptie van WhatsApp maar dan nóg beter.

Groepsgesprekken

Die groepsgesprekken van Telegram zijn veel uitgebreider dan die van WhatsApp. Is de groep openbaar, dan kan iedereen zich hiervoor aanmelden. Een gewone groep kan omgezet worden naar een supergroep, waarbij er meer functionaliteiten zijn.

Stickers, gifs en bots

De mogelijkheden zijn groot, bijvoorbeeld door gebruik te maken van grappige plaatjes. Telegram is écht vele malen leuker door het gebruik van stickers en gif animaties. Grote groepen draaien beter met behulp van een Telegram bot, die bijvoorbeeld bepaalde berichten filtert. Dit voorkomt een hoop spam in de groep.

Verschil tussen kanalen en groepen

Telegram groepen vinden begint met het verschil tussen kanalen en groepen kennen. Een Telegram kanaal is geschikt voor het bereiken van een groot aantal gebruikers. Je kunt hier abonnee van worden en op de hoogte blijven van het laatste nieuws of feiten, maar niet meediscussiëren. Een Telegram kanaal functioneert dan ook als nieuwskanaal of om op de hoogte te blijven van bepaalde dingen.

Dan zijn er groepen en supergroepen. In een supergroep kunnen tot 10.000 gebruikers. De supergroep bestaat uit één of meerdere administrateurs.

Telegram groepen links

Dankzij Telegram groepen linkjes meld jij je snel aan bij je favoriete groep. We hebben hieronder een aantal Telegram groepen links verzameld. Dit betreft Nederlandstalige algemene groepen. Ben je op zoek naar een specifieke groep, bijvoorbeeld over cryptocurrency of een Marokkaanse groep? Lees dan zeker verder.

Nederlandse chatgroep: een Telegram groep voor Nederlanders. Link: t/me/nederlandsechat

NLPublic: algemene chatgroep voor Nederlanders. Heeft in 2021 ruim 90 leden en is matig actief.

NLPolitiek: groep over de Nederlandse overheid en politiek. In 2021 zijn hier 99 leden actief.

Bitvavo groep: bedoeld voor mensen die via het Nederlandse platform Bitvavo handelen. Ook Binance is hierin opgenomen. Alles is Nederlandstalige. Link: t/me/Bitvavo_Binance_Traders_NL_BE

Veel Telegram groepen zijn Engelstalig. Sommige Nederlanders hebben moeite om dit goed te kunnen volgen. Verdiep je er een tijdje in en je merkt dat het Engels je steeds makkelijker afgaat.

Telegram groepen Marokkaans

Ben je Marokkaans en woon je in Nederland? Er zijn Telegram groepen voor Marokkaanse mensen. Dit is de groep marokkanenbij1. De groep lijkt in maart 2019 opgeheven te zijn. Er zijn wel een aantal kanalen met eenzelfde naam. Let op: bij een kanaal kun je alleen meelezen, niet meepraten.

Cryptocurrency groepen op Telegram

Er zijn vooral veel cryptocurrency groepen op Telegram actief. Hieronder volgen de meest populaire Nederlandstalige groepen (bijgewerkt maart 2019):

XVGvergeNL: voor iedereen die zich richt op verge privacy coin. Meer dan 1900 leden. Een ban is vaak permanent.

Cryptoboerderij: grote Nederlandstalige crypto groep met meer dan 6000 leden. Wordt af en toe geklaagd over het ‘lage niveau’ in deze groep. Wel een zeer actieve groep.

Bitcionprivatenederlands: meer dan 220 leden.

CryptoCurrencyNetherlands: discussieer hier over alles wat met cryptocurrency te maken heeft. Meer dan 190 leden.

DGB_Nederland: voor de echte digibyte liefhebbers. De groep heeft ruim 350 leden.

Zelf Telegram groepen vinden? Ga naar de zoekfunctie en typ de naam van de cryptomunt in. Volg dit met de woorden dutch, nl of Nederlands. Op deze manier vind je vaak nieuwe Nederlandstalige Telegram groepen. Ontbreekt er nog een belangrijke groep aan onze lijst? Laat het in een reactie hieronder weten.

Telegram groepen voor vrouwen

Zijn er ook Nederlandstalige Telegram groepen voor vrouwen? Nee, die zijn er tot nu toe niet. Je bent wel welkom in de gemengde Nederlandse chatgroep. Praat gezellig mee over alles wat jou bezighoudt. Engelstalige groepen voor alleen vrouwen zijn er wel, hoewel die vaak lastig te vinden zijn. Het betreft vaak privégroepen.

Tips voor het gebruik van Telegram

Gebruik de Telegram app op een veilige manier. De telegram geheime chat stelt je in staat om een geheim gesprek te starten, zonder dat dit zichtbaar is op de Windows of Mac app op de desktop. Het is zelfs mogelijk om berichten na een bepaalde tijd interval te laten verdwijnen.

Telegram zonder telefoonnummer is vooral praktisch wanneer je niet je telefoonnummer aan iedereen door wil geven. Maak een gebruikersnaam aan en geef dit als Telegram nummer door.

Verwijderde Telegram berichten terughalen is niet mogelijk. Dat is maar goed ook, anders zou iemand die jouw telefoon in handen krijgt je gewiste gesprekken terug kunnen lezen.

Telegram installeren zonder telefoonnummer kan niet. Voor het aanmaken van een account heb je altijd een mobiel nummer nodig. Dit nummer hoeft niet zichtbaar voor anderen verschijnt. Je kunt namelijk chatten met alleen je gebruikersnaam.

Je bent geblokkeerd

Ben ik geblokkeerd op Telegram? Dit merk je wanneer je niet meer kan chatten met je contactpersoon of je favoriete groep kan zien. Ben je geblokkeerd dan zie je ook geen profielfoto of groepsfoto meer.

Hoe controleer je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram? Je ontvangt hier geen melding of waarschuwing van. Het makkelijkst is om contact met de desbetreffende personen op te nemen. Verstuur een bericht via Telegram. Komt dit bericht niet aan, dan is de kans groot dat je geblokkeerd bent.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven