Telefoonnummer zoeken op adres zonder naam te weten

Bijgewerkt: 11 februari 2023

Je kent het wel: je weet waar iemand woont maar kent de achternaam niet. Of je hebt het nummer nodig van iemand die op een bepaald adres woont. Het kan best lastig zijn telefoonnummer adres te zoeken zonder dat je weet welke naam hier achter hangt.

Aan de telefoongids heb je niet veel want hier kun je alleen op achternaam zoeken. Gelukkig zijn er nog een aantal andere trucjes. We laten je zien hoe je een telefoonnummer op adres zoekt waarbij het niet noodzakelijk is om de achternaam te kennen.

Met de ouderwetse telefoongids werkt dit niet

De papieren telefoongids wordt sinds 2018 niet meer verstrekt. Toch kan het dat je zo eentje nog in huis hebt liggen. Helaas kan je met een ouderwetse telefoongids geen telefoonnummer zoeken op adres. Alle nummers zijn gerangschikt aan de hand van achternamen.

Houd er ook rekening mee dat steeds meer mensen een mobiel nummer hebben en de vaste lijn opzeggen. Mobiele nummers staan zelden in de papieren telefoongids vermeld.

In dit kleine adresboekje orden je alle adressen op alfabet.

Online telefoonnummer zoeken op adres

Sinds het verdwijnen van de papieren telefoongids ben je genoodzaakt om telefoonnummers online op te zoeken. In de beginperiode had je een achternaam nodig, anders kon je geen bijbehorend telefoonnummer zoeken. Tegenwoordig is dit niet meer vereist.

Via de website telefoonnummerzoeken.net hoef je alleen maar de straat, het huisnummer en de plaats in te vullen. Hieruit volgt een zoekresultaat.

Is er geen telefoonnummer vindbaar? Dan kan het dat die persoon het telefoonnummer niet openbaar heeft gemaakt. Vaak is dit het geval bij een mobiel nummer. Dit gebeurt ook wanneer je de achternaam niet weet, soms kan het systeem alleen een achternaam aan een telefoonnummer linken.

Zo vind je een telefoonnummer bij een adres: via de Gouden Gids

Vroeger was de Gouden Gids alleen voor bedrijfsmeldingen bedoeld. Tegenwoordig is het ook mogelijk om zzp’ers en personen via de Gouden Gids te vinden. Bezoek de website goudengids.nl en vink eerst aan of je een bedrijf of een persoon zoekt. Voer vervolgens de naam en de plaatsnaam in.

Deze website heeft als voordeel dat je geen straatnaam hoeft in te voeren. De website zoekt naar alle namen in een door jou ingevoerde stad of dorp. Handig wanneer je niet zo zeker bent over de exacte straatnaam.

Spyderweb is ook een handig hulpmiddel

Zoek op naam, adres, postbus, telefoonnummer en zelfs op e-mail. Spyderweb is erg veelzijdig. Wil je iemand opzoeken op geboortedatum of sterrenbeeld? Zelfs dit is mogelijk. Je bent wel afhankelijk van de beschikbare data. Wanneer iemand zijn geboortedatum niet openbaar heeft staan dan is het ook niet mogelijk om diegene hierop te zoeken. Die laatste functies zijn dus niet zo nuttig.

Houd er rekening mee dat deze website een beetje verouderd is en dat sommige functies niet meer werken. Hij is wel leuk om eens een keer te bezoeken en uit te proberen.

1888 nummerinformatie

Wil je telefonisch hulp bij het vinden van een telefoonnummer? Bel dan met 1888. De agents zoeken op naam of adres en kijken of hier een telefoonnummer bij hoort. Dit kan uiteraard alleen wanneer het nummer ook geregistreerd én openbaar staat. De computer leest het juiste telefoonnummer door. Eventueel word je direct doorverbonden.

Terug naar vaste telefonie? Het is weer in opkomst en hartstikke praktisch.

Probeer het via sociale media

Een andere methode is sociale media. Veel mensen plaatsen hun privégegevens online en ook nog eens openbaar, zonder in de gaten te hebben dat iedereen hier inzicht in heeft. Sociale media is alleen handig wanneer je de naam van de persoon kent maar op geen enkele wijze het telefoonnummer kunt achterhalen.

Zo kom je te weten wie er op een adres woont

In sommige gevallen is het handiger om de naam van de persoon te weten. Bijvoorbeeld omdat het niet mogelijk is om een telefoonnummer te zoeken op adres (zonder naam). Maar hoe kom je te weten wie er op een adres woont?

Gaat het om een koopwoning? Gebruik het online kadaster om te zien wie de eigenaar van de woning is. Dit is helaas niet gratis: je moet er een paar euro voor betalen. Bedenk dat je de gegevens van de eigenaar inziet, dit hoeft niet dezelfde persoon te zijn als degenen die er woont.

Verder kun je het telefoonboek of de Gouden Gids gebruiken om op adres te zoeken. Wanneer deze persoon staat geregistreerd dan zie je niet alleen het telefoonnummer maar ook de naam van die persoon.

Ook zou je in de buurt rond kunnen aanvragen. Of rijd of wandel eens langs de woning, misschien zie je een naambordje naast de deur of aan de gevel hangen. Ben je echt hartstikke nieuwsgierig? Wacht voor de brievenbus van die persoon op de postbode. Trek de envelop uit de handen van de postbode en kijk welke naam erop staat. Ren vervolgens hard weg want de postbode zal je dit niet in dank afnemen.

Overige websites

Er zijn tientallen website waarbij je omgekeerd zoekt. Dit houdt in dat je een adres invoert en aan de hand hiervan telefoonnummers of namen opzoekt. Je hebt ook de mogelijkheid om een telefoonnummer in te voeren en hier het adres bij op te zoeken.

Al die verschillende websites halen data uit de grote bronnen op. Hierdoor werken veel van deze websites hetzelfde. Het maakt uiteindelijk niet uit waar je gebruik van maakt, zolang je maar de juiste zoekresultaten voor je neus krijgt.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven