Slaapkamertrends voor vrouwen – leuke ideeën voor 2023

Bijgewerkt: 9 oktober 2023

Een vrouwelijke slaapkamer hoeft niet altijd roze te zijn. Het gaat vooral om de rustige en romantische uitstraling. Dat kan met verschillende kleuren en materialen, maar niet alles is geschikt. Bekijk de verzameling slaapkamertrends voor vrouwen 2023.

De vintagestijl

Een absolute slaapkamertrend voor vrouwen is de vintagestijl. Hierbij richt je de slaapkamer in met items uit de periode 1920 tot 1980. Bij voorkeur zijn deze items écht oud en niet nagemaakt.

Ondanks de leeftijd van deze slaapkamermeubels en accessoires zijn ze vaak in zeer goede staat. Dit komt omdat in deze periode meer aandacht aan kwaliteit werd besteed, kwantiteit speelde nog geen rol.

Om vintage slaapkamermeubels te vinden start je een zoektocht op Marktplaats, bij antiekzaken of sociale media. Houd er rekening mee dat deze trend gaat doorzetten dus het zal steeds lastiger worden om iets in deze stijl te vinden.

Bedden uit deze periode hadden hoge houten hoofd- en voeteinden of bestonden uit spijlen. Donker hout was toen erg in (er was ook niet veel keuze). Denk ook aan behang en/of een vloerkleed in opvallende kleuren en dan met name bruin, geel, groen en/of oranje.

Vintage nachtkastje met 2 lades

Vrouwelijke slaapkamer in Scandinavische stijl

Een Scandinavische slaapkamer is hartstikke gezellig. Je gaat hierbij voor een warme en functionele uitstraling. Natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol, waarbij je vooral voor verschillende houtsoorten kiest. De Scandinavische stijl ziet er licht en gezellig uit.

Ga vooral voor houten meubeltjes in de originele houtkleur, dus niet gelakt. Verder is het belangrijk dat je voor lichte kleuren kiest. Bijvoorbeeld een witte of lichte muur en lichte accessoires. Zet ook eens wat planten op de slaapkamer, dan heb je helemaal de Scandinavische stijl te pakken.

De romantische slaapkamer

We kunnen er niet omheen: binnen de slaapkamertrends voor vrouwen hoort natuurlijk de romantische inrichting. Een hemelbed is geweldig en staat garant voor vele nachten van romantiek. Het hemelbed is voorzien van een overkapping met hieraan gordijnen. Het was oorspronkelijk bedoeld om insecten en pottenkijkers op afstand te houden. Het creëert vooral een intieme en gezellige sfeer.

Kies voor romantische slaapkamerkleuren zoals roze, rood of andere warme kleuren. Maak ook gebruik van sfeerverlichting waarbij het belangrijk is dat de verlichting een warmwitte kleur heeft (dus niet te fel). Verder kun je denken aan accessoires van kant, pluche en andere zachte materialen.

Naar romantische slaapkamer accessoires

Zwart en wit

Het is een tijdje weggeweest maar weer helemaal terug: de zwart-witte slaapkamer. Dit is een geweldige inrichting voor mannen en vrouwen dus je kan er alle kanten mee op. Deze inrichting is ook nog eens geschikt voor alle leeftijden.

Wissel het zwart en wit af met natuurlijke houtkleuren, hiermee breek je het een beetje zodat het niet al te strak wordt. De slaapkamer moet namelijk rust met zich meebrengen.

De roze slaapkamer

Hij kan niet ontbreken en hoort zeker dat de trends onder de vrouwen slaapkamers: de roze inrichting. En dat hoeft echt niet meisjesachtig te zijn. Heb je bijvoorbeeld al eens aan oud-roze gedacht, een prachtige vrouwelijke kleur met een romantische uitstraling. Durf je het aan, ga dan voor een opvallend roze behang, een fluffy roze vloerkleedje en natuurlijk een bijpassende sprei of dekbedovertrek.

Oud-roze

Meisjes roze

Vrouwelijk roze

Het alternatief zijn roze accessoires zodat je niet de hele slaapkamer in deze kleur hoeft in te richten. Je legt dan wat accenten op deze vrouwelijke kleur zonder gelijk je hele slaapkamer te verbouwen.

Duurzame meubels en accessoires

Een van de belangrijkste slaapkamertrends van 2023 is het gebruik van duurzame meubels en accessoires. Denk hierbij aan bedden, nachtkastjes en kledingkasten die gemaakt zijn van duurzaam geproduceerde houtsoorten. Ook de accessoires zijn duurzaam geproduceerd én van natuurlijke materialen.

Trendy kleuren

Dit jaar krijgen we veel te maken met taupe kleuren maar ook pastelkleuren doen het goed. Verder kun je aan antraciet of een betonlook denken. Lichte kleuren zijn altijd een goede keuze want hierdoor lijkt de slaapkamer ruimtelijker.

Goud

Brons

Zilver

Beton

Antraciet

Taupe

Het draait allemaal om comfort

Iets dat ook zeer belangrijk is: het comfort op de slaapkamer. Het is niet zo dat je hier acht uurtjes slaapt en weer vertrokken bent. Je moet hier kunnen ontspannen en plezier maken. Zorg dus dat het jou en je partner aan niets ontbreekt.

Bij comfort kun je aan een boxspring denken, dat ligt net zo lekker als een luxe hotelkamer. Maar natuurlijk ook een in hoogte verstelbaar bed zodat je het hoofdeinde en/of het voeteinden helemaal naar wens aanpast.

Niet iedereen is gecharmeerd van een televisie op de slaapkamer maar waarom zou je niet op een zondagochtend lekker naar je favoriete Netflix series kijken? Misschien wel met een ontbijtje op bed. Je mag jezelf af en toe best in de watten leggen.

Zorg ook voor een royale kledingkast want als vrouw heb je een grote garderobe aan kleding en schoenen. Misschien moet je partner een beetje aan ruimte inleveren maar daar is wel een oplossing voor. Je creëert meer ruimte in je kledingkast door gebruik te maken van inzetstukken.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven