Picknickkleed kopen – beste keuze (inclusief prijs)

Bijgewerkt: 31 januari 2023

Lekker in de natuur ontbijten, lunchen of dineren. Een picknick kan bijna overal, maar je moet wel comfortabel zitten. Daarom kies je het beste picknickkleed. Dit kleed zit lekker en voorkomt dat vocht van onderaf naar boven wordt getrokken. Natuurlijk is dit kleed opvouwbaar en makkelijk uitwasbaar.

Beste picknickkleed te koop

Gezellig met z’n tweetjes of meerdere personen in de buitenlucht doorbrengen. Hier hoort natuurlijk een hapje en een drankje bij. Het beste picknickkleed is royaal van afmeting en heel geschikt voor meerdere personen.

Waterdicht kleed 200 x 200 cm

  • Prijs: € 25 tot € 40

Voor op het strand, de camping of in de vrije natuur: het beste picknickkleed heeft een afmeting van 200 x 200 cm. Deze is namelijk geschikt voor vier tot wel zes personen. Maar met z’n tweetjes past natuurlijk ook, er is dan lekker veel ruimte.

Een waterdicht picknickkleed is echt wel aan te raden. Deze is voorzien van een waterdichte onderlaag. Waarom zou je hiervoor kiezen? Omdat het gras of het zand vaak vochtig is. Wanneer je hier een normaal kleed of deken oplegt dan absorbeert dit het vocht. Het gevolg: alles wordt doornat, ook je kleding. Met een waterdicht kleed voorkom je dit soort problemen.

Kies uit een aantal vrolijke kleuren of designs waaronder het geruite kleed, met strepen of vrolijke bloemen.

Kleed met haringen

  • Prijs: € 20 tot € 35

Op een winderige dag picknicken? Vervelend wanneer het kleed telkens opwaait. Veel mensen plaatsen dan stenen of voedingsmiddelen op de hoeken van het kleed, maar dit is geen fijne oplossing. Een picknickkleed met haringen is zeer geschikt voor gebruik op het strand of in gebieden waar het veel waait.

Ten eerste is dit kleed voorzien van een waterafstotende onderlaag. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een natte broek of vochtige boterhammen. De haringen zorgen ervoor dat het kleed altijd recht en goed blijft liggen. Een beetje vergelijkbaar met tentharingen, maar je hoeft niet met touwen aan de slag. Je steekt de metalen pennen eenvoudig in de lusjes die zich aan de hoeken van het kleed bevinden.

Uiteraard is dit alleen mogelijk met een zachte ondergrond zoals gras, zand of aarde. Eventueel zijn de haringen ook in een kiezelsteen ondergrond te steken. Maar niet op een betonnen ondergrond of op stoeptegels.

Compleet: picknickmand met kleed

  • Prijs: € 69 tot € 99

Ga helemaal in stijl met de complete picknickmand. Deze set bestaat uit een degelijke en mooie rieten mand, servies en bestek, een picknickkleed en ruimte voor hapjes en drankjes. De picknickmand heeft handige opbergvakken en het servies gesp je stevig vast. Daar kan niks mee gebeuren!

Het picknickkleed is helemaal in dezelfde stijl als de inhoud van de mand. Afgestemd op 2 tot 4 personen, afhankelijk van het model. Kijk je naar de complete set dan is deze voordelig geprijsd, beter dan wanneer je alles los koopt. Leuk voor jezelf maar uiteraard ook geschikt om cadeau te geven.

Het picknickkleed uitwassen

Kun je een picknickkleed wassen? Ja, het zou een beetje vreemd zijn wanneer dit niet mogelijk is. Het kleed wordt namelijk vies en dit wil je schoon en fris houden. Wel is het zo dat je dit kleed niet zomaar met het andere wasgoed mee moet wassen.

Zijn er alleen zichtbare vlekken aanwezig, dan verwijder je deze met een vochtige spons. Gebruik zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen maar gewoon wat wasmiddel dat je goed uitspoelt.

Is het nodig om het kleed in de wasmachine te wassen, kies dan voor een lage wastemperatuur van 20 °C of 30 °C. Zeker niet op 60 °C wassen, hier kan het picknickkleed niet tegen.

Kies voor een wasprogramma voor wol of fijn was. Neem ook een wasmiddel dat hierop aansluit. Gebruik geen wasverzachter, hiermee gaat de vochtwerende werking verloren.

Een woondeken is niet hetzelfde

Let op want sommige mensen gebruiken een woondeken als picknickkleed. Dit is zeker mogelijk, maar een woondeken is niet vochtwerend. Gebruik een woonkleed dan ook niet wanneer het gras of de ondergrond vochtig of vies is. Wanneer het winderig of wat kouder is, dan is het wel prettig om een woondeken of plaid mee te nemen. Zo blijven de benen lekker warm.

Kortom, maak je picknickuitje helemaal compleet en zorg dat je alles bij je hebt. Extra tip: plaats koelelementen in de picknickmand of neem een aparte koelbox mee. Zo blijven verse producten ook écht vers. Zeker aan te raden voor zuivel, vlees en kaas.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven