Persoonlijke gegevens op iCloud wijzigen

Bijgewerkt: 21 februari 2023

Met iCloud bewaar je foto’s, bestanden en andere belangrijke gegevens. Bij het aanmaken van het account heb je een aantal persoonlijke gegevens ingevoerd. Het kan dat deze gegevens door de tijd heen niet meer kloppen. Je bent bijvoorbeeld verhuisd of hebt een ander telefoonnummer. Heel vervelend want hierdoor kan de dienst jou niet bereiken. Je persoonlijke gegevens op iCloud wijzigen? We laten je zien hoe je dit doet.

Het verschil tussen Apple ID en iCloud

Probeer je je persoonlijke gegevens op iCloud te wijzigen? Je moet weten dat er een belangrijk verschil is tussen Apple ID en iCloud.

  • Apple ID: het account waarmee je toegang krijgt tot Apple diensten
  • iCloud: de opslagruimte van Apple

Wil je de persoonlijke gegevens wijzigen dan doe je dit niet op iCloud maar in je Apple ID account.

Handleiding persoonlijke gegevens wijzigen (Apple ID/iCloud)

Hieronder vind je de handleiding om je persoonlijke gegevens te wijzigen. Doorloop alle stappen.

Stap 1: open de instellingen app op je smartphone of iPad. Wanneer je gebruik maakt van een PC of MacBook ga je naar het Apple-ID account.

Stap 2: bovenaan bij instellingen (in de app) zie je Apple ID staan. Hier staat ook iets over iCloud maar hier hoef je even niet op te letten. Ga naar het gedeelte Apple ID.

Stap 3 je krijgt nu een overzicht te zien van je naam, telefoonnummers en e-mail. Dit staat gelijk bovenaan. Klik op dit gedeelte.

Stap 4: pas nu je naam en/of telefoonnummer aan. Is je e-mailadres veranderd dan moet je dit gedeelte ook aanpassen. Je telefoonnummer en e-mailadres moeten kloppen. Wanneer je naam niet klopt is dit niet zo erg.

Stap 5: bij het onderdeel Betaling en verzending heb je de mogelijkheid om je woonadres aan te passen. Het is belangrijk om dit actueel te houden. Wanneer je ergens iets bestelt wordt dit als afleveradres gebruikt.

Oude gegevens blijven in beeld staan

Heb je de persoonlijke gegevens gewijzigd? Soms blijven de oude gegevens in beeld staan. Het is dan aan te raden om even op je account uit te loggen en weer opnieuw in te loggen. Vaak is hiermee het probleem verholpen.

Wanneer je nog steeds je oude persoonlijke gegevens ziet staan, controleer dan of je ze wel hebt aangepast. Doorloop bovenstaande stappen en sluit altijd af met ‘OK’ of ‘Opslaan’.

Zo kom je in je eigen iCloud

Via iCloud is het niet mogelijk om je persoonlijke gegevens te wijzigen. Dit doe je dus via je Apple ID.Wil je kijken wat er allemaal in je iCloud staat? Ga hiervoor naar iCloud.com en log in met je Apple ID (inlognaam en wachtwoord). Wanneer je twee‑factor‑authenticatie aan hebt staan dan volg je de instructies op het scherm. Eenmaal ingelogd bekijk je wat er allemaal op je iCloud staat. Dit is alleen voor jezelf en niet voor anderen zichtbaar.

Kunnen anderen mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Het is belangrijk om de inloggegevens voor je Apple ID geheim te houden. Wanneer je de inloggegevens prijsgeeft of ze lekken uit dan kunnen anderen op je Apple ID inloggen. Diegene heeft dan ook de mogelijkheid om je persoonlijke gegevens te wijzigen.

Zie je dat je persoonlijke gegevens plots anders zijn? Verander direct je wachtwoord. Pas hierna de gegevens weer aan zodat ze kloppen. Kies altijd voor een zeer sterk wachtwoord en houd dit geheim. Makkelijk te raden wachtwoorden zoals je geboortedatum, naam van je huisdier of je meisjesnaam moet je zeker niet gebruiken.

Kan iemand in mijn iCloud?

Wanneer iemand de inloggegevens van je Apple ID in handen heeft dan kan deze ook inloggen op je iCloud. Die persoon kan alles zien wat je hier hebt opgeslagen. Dat zijn foto’s en video’s, bestanden en alle andere dingen die in je iCloud staan. Zorg altijd dat je de enige persoon bent die het wachtwoord van je Appe ID weet. Wanneer je het wachtwoord aan iemand anders geeft dan is je account niet veilig.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven