Nike retourneren: hulp bij het terugsturen van je bestelling

Bijgewerkt: 22 januari 2023

Gratis retourneren bij Nike, is dat mogelijk? Wanneer je iets online bestelt, of in een winkel koopt, dan mag je het in veel gevallen ruilen of terugbrengen. Dit moet wel binnen de bedenktermijn. In dit artikel vind je hulp met betrekking tot Nike retourneren. Zorg dat je Nike retour op de juiste wijze verloopt.

Stappenplan Nike retour aanmelden

Bij een online bestelling mag je deze binnen 30 dagen retourneren. Hierbij hoef je geen reden op te geven. Daarnaast kun je ongedragen en ongewassen product retourneren bij een officiële Nike Store.

Hieronder het stappenplan om iets aan Nike te retourneren. Lees dit goed door, zodat er niks misgaat. Deze hulpgids is alleen bedoeld wanneer je iets rechtstreeks bij Nike hebt besteld, niet via een andere webwinkel zoals Wehkamp, Zalando of Bol.com. Deze winkels hanteren een ander retourproces.

1. Inloggen op je account

Wanneer je online iets bestelt maak je in veel gevallen een account bij Nike aan. Ideaal om sneller iets aan Nike te retourneren. Log in op je account en ga vervolgens naar de bestelgeschiedenis. Hier zie je je laatste bestellingen staan. Selecteer de juiste bestelling en klik op het gedeelte Retourzending indienen.

2. De juiste items selecteren

Misschien heb je meerdere producten in één bestelling laten komen. Wanneer je slechts één of meer producten terug wil sturen, dan moet je die selecteren. Wil je een paar items houden? Wees voorzichtig dat je deze niet selecteert, anders gaat Nike ervan uit dat je ze wil retourneren.

3. Kies een retourmethode

Nu moet je aangeven van welke retourmethode je gebruik wil maken. Kies je voor een retourcode, dan hoef je deze code niet uit te printen. De code is scanbaar via je smartphone. Wanneer je dit niet prettig vindt, kun je ook een retourlabel aanvragen en dit zelf afdrukken (uitprinten).

4. De artikelen verpakken

Heb je de originele verpakking nog? Dat is handig, want het heeft de voorkeur om de items in de originele verpakking te doen. Zorg ook dat de kaartjes aan het artikel hangen, of de stickertjes in of onder de schoenen staan.

Heb je een waslabeltje van een kledingstuk afgeknipt? Neem dan even contact op met Nike, want eigenlijk is het niet de bedoeling dat je waslabeltjes eraf knipt. De kans is aanwezig dat je retour niet wordt aangenomen.

Wanneer je de originele verpakking niet meer hebt of plastic van kleding hebt gescheurd, kun je gebruik maken van een speciale kleding verzendzak. Hiermee verpak je het kledingstuk netjes, zodat je retour eerder wordt aangenomen.

Heb je de originele doos niet meer, kijk dan of je aan een andere stevige doos kunt komen. Het is aan te raden om oude verzendlabels of streepjescodes op de doos of verpakking te bedekken.

Heb je gekozen voor het uitprinten van het retourlabel, plak deze dan op het pakket.

5. Het pakket versturen

Breng het pakket naar een postbedrijf of servicepunt. Het maakt hierbij niet uit waar je voor kiest. Dit kan dus PostNL, DHL, UBS of een ander bedrijf zijn. Net wat je zelf prettig vindt. Zorg dat het uitgeprint retouretiket ook goed op het pakket vastzit. Indien je gebruik maakt van een retourcode, laat deze dan door het postbedrijf of de vervoerder scannen.

Je mag het ook naar de winkel terugbrengen

Wanneer je iets in een winkel koopt en je wil het retourneren, breng je naar dezelfde winkel terug. Maar wist je dat je een online Nike aankoop ook naar een officiële Nike Store mag brengen? Retourneren kan alleen bij geselecteerde Nike Stores.

Wanneer je hiervoor kiest, neem je niet alleen de artikelen mee maar ook de streepjescode van je bestelling. Deze streepjescode vind je in je account, of heb je via de e-mail ontvangen.

Items en artikelen die je niet kunt retourneren

Let op want Nike retourneren is niet altijd mogelijk. Cadeautassen kun je niet ruilen of terugbrengen. Cadeaubonnen mag je binnen 14 dagen na aankoop annuleren.

Heb je misschien iets bij een Nike Clearance Store gekocht? Deze artikelen kun je niet retourneren of inwisselen. Er gelden wel wat uitzonderingen voor bepaalde landen, of wanneer het om een beschadiging gaat. Op de website van Nike.com vind je nog meer uitzonderingen op het retourbeleid. Ga er echter vanuit dat je kleding, schoenen en Nike accessoires in de meeste gevallen gewoon kunt retourneren.

Nike retour: wanneer ontvang je het geld terug?

Je wil dat je Nike retour zo vlot mogelijk verloopt. Ben je benieuwd wanneer je het geld terugkrijgt? Wanneer je retourzending bij Nike is binnengekomen, wordt dit binnen vijf werkdagen verwerkt. Dit betekent dat je binnen die vijf werkdagen je geld terug krijgt gestort.

Nike zal het op de bankrekening storten waarmee je ook hebt betaald. Wanneer je op een andere manier betaald hebt, dan ontvang je het geld via de oorspronkelijke betaalmethode terug. Je ontvangt eerst een e-mail wanneer Nike het geld overmaakt, dus je weet waar je aan toe bent.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven