Met je fiets, scooter, motor, lopend of paard door de McDrive

Bijgewerkt: 26 september 2023

De McDrive is echt handig. Je rijdt er doorheen, plaatst een bestelling en ontvangt je menu of producten. Dit eet je vervolgens in de auto of ergens anders op. Zolang het maar niet in het restaurant is. De McDrive is ingericht voor auto’s. Kun je met je fiets, scooter, lopend of misschien wel met het paard door de MacDrive? Dit is een tijdje toegelaten, maar de regels zijn nu anders.

Regels tijdens de coronacrisis

Toen de horeca als gevolg van de coronacrisis dicht moest (jaren 2020/2021), kon je nog wel door de McDrive. In die periode mocht je ook met je fiets, scooter of motor door de McDrive. Toen de horeca weer open mocht, werd deze regel weer afgeschaft.

Funko POP! Ad Icons: McDonald’s

Kan ik lopend door de McDrive?

Omdat er veel auto’s door de McDrive gaan, is het niet veilig om dit lopend te doen. Om die reden mag je dit niet te voet bezoeken. Wil je toch lopend van iets van de McDonald’s genieten? Dan moet je het restaurant binnengaan en hier een bestelling geplaatst. Geef vervolgens aan dat je de bestelling mee wil nemen. Het wordt netjes voor je ingepakt.

De scootmobiel

Een scootmobiel is een gemotoriseerd voertuig. Maar wanneer je een scootmobiel bestuurt, mag je gebruik maken van de stoep maar ook van de rijweg (het fietspad). Je zit er dus een beetje tussenin.

Of je met de scootmobiel door de Drive kan, hangt een beetje van de medewerker af. Meestal zullen ze het weigeren, maar het is ook vaker voorgekomen dat iemand met een scootmobiel werd doorgelaten.

Met de fiets door de McDrive

Hoewel je tijdens de coronacrisis met de fiets door de McDrive mocht, is dit nu niet meer toegestaan. Ook dit heeft met veiligheid te maken. De inrichting is volledig op autovoertuigen afgestemd. Wanneer je met de fiets komt, kun je niet de juiste afstand met andere auto’s houden. Bovendien is je veiligheid niet gegarandeerd.

Ga je toch met de fiets door de McDrive? Dan word je bestelling niet aangenomen. De medewerker zal je verzoeken om de ‘bestelstraat’ te verlaten. Je krijgt het advies om het restaurant te bezoeken.

Met de scooter of brommer

Helaas, ook met een scooter of brommer mag je niet door de McDrive. Het lijkt misschien wel zo te zijn omdat je een motorvoertuig hebt. Maar een scooter of brommer is niet hetzelfde als een auto. Je bent toch een stuk kwetsbaarder. Een scooter en brommer worden dan ook als (elektrische) fiets aangemerkt.

Je kunt het natuurlijk altijd proberen. Sommige medewerkers reageren hier wat milder op en staan het toe wanneer je met een scooter of brommer voorbijkomt. Maar bij drukte zal het sowieso geweigerd worden.

Rock Out Ronald FUNKO

Mag je met een motor door de McDrive?

Een motor wordt als een autovoertuig gezien. Met een motor moet jij je namelijk aan dezelfde verkeersregels als automobilisten houden. Je mag met een motor de snelweg op, dit mag met een scooter of brommer niet.

Omdat een motor gelijk staat aan een auto, mag je met de motor wel door de McDrive. Houd er wel rekening mee dat sommige medewerkers je motor voor een luxe scooter aanzien. Dit komt omdat steeds meer scooters het uiterlijk van een motor krijgen. Voor onwetende mensen kan het verschil hierdoor lastig zijn.

Met paard of met paard en wagen

In het verleden is het verschillende mensen gelukt om te paard of met paard en wagen door de McDrive te gaan. Het zorgt vaak voor veel bekijks. Tegenwoordig kom je niet meer zo makkelijk te paard door de drive. Maar hier en daar wordt het wel toegelaten, juist omdat medewerkers het zo bijzonder vinden.

Wil je met paard, enkelspan of tweespan door de Drive? Houd eventueel rekening met paardenpoep. Het is wel zo netjes om dit zelf op te ruimen. Mensen komen naar de McDonalds om te eten, niet om paardenpoep te ruiken.

Op de rolschaatsen

Er zijn regelmatig experimenten uitgevoerd om met rare vervoersmiddelen door de McDrive te gaan. Bijvoorbeeld op rolschaatsen. Degene die dit experiment uitvoerde, werd bij de eerste bestelzuil geweigerd. Hierop rolde hij door naar het eerste raam. De medewerkster stond hem wel te woord, maar ze mocht geen bestelling opnemen.

Wanneer je op rolschaatsen komt, ben je niks anders dan een voetganger. Je hebt eerder kunnen lezen dat voetgangers niet door de Drive mogen.

Met een kinderauto

De Drive is bedoeld voor autovoertuigen. Iemand bedacht om met een kinderauto (een trapauto) door de McDrive te gaan. Want tja, een auto is een auto, toch?

Benieuwd of hem dit lukte? Hij ging op de trapauto voor de bestelzuil zitten. De medewerker vond het grappig, maar gaf aan dat hij geen bestelling op mocht nemen.

Alleen voertuigen met vier wielen mogen door de McDrive

De McDonalds geeft aan dat alleen voertuigen met vier wielen zijn toegestaan. Een paard met wagen heeft weliswaar vier wielen, maar is geen motorvoertuig. Een motor heeft maar twee wielen, en toch mag hij vaak door de McDrive. De regels zijn soms een beetje verwarrend.

Overigens mag je met een aanhanger door de McDrive. Houd wel rekening met de wat smalle straat en de scherpe bocht. Wanneer je niet zo goed bent met het besturen van een aanhanger, kan de Drive je al snel in de problemen brengen.

Weet je trouwens dat je ook met een vrachtwagen door de McDrive mag? Helaas kan ook dit voor problemen zorgen. Het komt vaker voor dat een vrachtwagenchauffeur zichzelf vastrijdt. Toch is dit bij de meeste Drives mogelijk, omdat ze ruim genoeg zijn. Ook met tractor kun je voor de Drive.

Vaak is het een kwestie van uitproberen. De ene medewerker zal een bijzonder voertuig heel grappig vinden en het toestaan, de ander is hier niet van gediend. Het hangt ook een beetje van het moment af. Kom je op een tijdstip dat het heel rustig is, dan willen ze vaak wat meer toelaten.

En natuurlijk hangt het ervan af of er een strenge of een grappige manager aanwezig is. Medewerkers willen geen ruzie met hun manager. Durf dus te experimenteren hoe je door de McDrive gaat. Heb je iets uitgeprobeerd? Laat het hieronder in een reactie weten.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven