Met baby naar de Efteling

Bijgewerkt: 31 januari 2023

Je wil iets leuks doen met je gezin en denkt aan een pretpark. Met baby naar Efteling, is dit verstandig? Dit park heeft een aantal attracties voor de allerkleinsten. Daarnaast kun je gebruik maken van babyswitch. Hierdoor hoeven ouders met een baby niet langdurig lang te wachten in de rij. En dit artikel veel tips en trics over de Efteling.

Efteling – korte informatie

Het Attractiepark de Efteling ligt in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel. Het bestaat niet alleen uit een attractiepark maar ook het Efteling theater, 2 hotels, vakantieparken en een golfpark. Het mag jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers verwelkomen.

Dit park is in 1952 officieel geopend. Het begon allemaal met het Sprookjesbos, ontworpen door Anton Pieck. In 1956 kwam hier de stoomcarrousel bij. In de jaren ‘70 werd het steeds meer een attractiepark. Het spookslot, de python en de piranha: dit was het begin van wat de Efteling nu is geworden. Geschikt voor een dagje uit met het hele gezin.

Is baby helemaal fan van de Efteling? Hier vind je alles wat met de Efteling te maken heeft, van sprookjesboek tot puzzel.

Met baby naar Efteling: kinderattracties

De Efteling is geschikt voor jong en oud. Met baby naar Efteling, is dat te doen? Ja hoor! Ten eerste vind je overal toiletten waar je het kind kan verschonen. In restaurants is het mogelijk om een babyflesje of groentehapje op te warmen. Het park is dus kindvriendelijk. Je bent vast benieuwd of er voor baby ook wat te zien en te beleven valt. Dit is leuk wanneer je met een jong kind naar de Efteling gaat:

Sprookjesbos – een park dat in het teken staat van bekende sprookjes van Pinokkio tot Klein Duimpje en van Doornroosje tot Hans en Grietje. Laptop, Misschien vind baby de draak of de vliegende Fakir een beetje eng. Je kunt met kinderwagen of buggy wil het Sprookjesbos wandelen.

  • Sprookjesboom – een boom die verrassende verhalen vertel. Gewoon per wandelwagen bereikbaar.
  • Stoomcarrousel – ouderwets rondjes draaien in een echte carrousel met orgel. Kinderen onder 1 meter hebben alleen met begeleiding toegang.
  • Kindervreugd – speeltuin in de stijl van Anton Pieck. Geschikt voor de allerkleinsten, eventueel samen met mama of papa (op schoot).
  • Kinderspoor – traptreintjes, alleen geschikt wanneer papa of mama er ook inzit (die mogen het zware werk doen).
  • Carnaval festival – maak een korte reis over de hele wereld. Met vrolijke clowns, veel muziek en bewegende poppen. Kinderen onder 1 meter zijn alleen onder begeleiding toegestaan.

Naast bovenstaande populaire attracties zijn er nog veel meer mogelijkheden wanneer je met baby naar Efteling gaat.

Geschikt voor baby en peuter: Kleuterhof

Het Kleuterhof is niet alleen voor kleuters maar ook leuk voor baby’s en peuters. Er zijn veel wipkippen, klim- en klautermogelijkheden en nog veel meer veilige speeltoestellen. Alles is in opvallende felle kleuren, wat jonge kinderen erg aantrekt. Ook aan veiligheid is gedacht: de speeltoestellen zijn uitgerust met zachte valmatten. Is je baby nog erg jong en kan het niet zelfstandig zitten, laat het dan vanuit de wandelwagen naar het Kleuterhof kijken. Dit is veel leuker dan er zelf opzitten, omdat baby dit toch nog niet begrijpt. Voor ouderen baby’s en peuters geldt: blijf er altijd bij.

Wat kost entree Efteling voor een baby?

De toegangsprijzen voor een entreekaartje Efteling zijn best wel pittig. Volwassenen betalen €38 t/m €46 aan de kassa of online (2022). 60-plussers en bezoekers met een beperking betalen minder, ongeacht of dit aan de kassa of online is. Met baby naar Efteling, wat kost dat? Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Je moet wel aan kunnen tonen dat het kind jonger dan 4 jaar is. Staat het kind bijgeschreven op jouw paspoort? Neem dit paspoort dan zeker mee. Misschien heeft het kind al een eigen identiteitsbewijs.

Kun je niet aantonen dat het kind jonger dan 4 jaar is? Bij baby’s en jonge kinderen tot en met 2 jaar is het wel duidelijk dat deze nog geen 4 jaar oud is. Driejarige kinderen zijn vaak een twijfelgeval. Voorkom dat je moet betalen en zorg dat je de leeftijd op een of andere manier aan kunt tonen.

Wil je een abonnement op de Efteling? Ook dan zijn kinderen van 0 tot en met 3 jaar gratis. Het is dus zeker interessant om met een baby, peuter of kleuter naar de Efteling te gaan.

Overnachten bij de Efteling

Een bezoek aan de Efteling wordt nog leuker wanneer je hier een overnachting boekt (of meerdere overnachtingen). Hierbij heb je verschillende mogelijkheden:

  • Hotelkamer
  • Appartement
  • Vakantiewoning
  • Groepsaccommodatie

Het is helaas niet mogelijk om bij de Efteling te kamperen. Je kunt alleen in de twee hotels of op de vakantieparken terecht. Let op: het hotel en vakantiepark Loonsche land ligt op 15 minuten loopafstand van de Efteling. Je zult dus even een stukje met de wandelwagen of buggy op pad moeten. Bij mooi weer is dit geen probleem, bij regenweer minder praktisch.

Dit neem je mee bij een bezoek aan een pretpark

Ga je met baby naar een pretpark, zorg dan dat je luiers en voeding bij je hebt. Denk ook aan een verschoningsmat, reservekleertjes en eventueel een dekentje. Baby zal tussendoor willen slapen. Hiervoor neem je ook het fopspeentje een knuffeltje mee.

Tip: maak het fopspeentje en knuffeltje met een koordje aan de wandelwagen vast. Zo raak je het nooit kwijt. Gebruik hier een fopspeenkoord voor.

Dit koord is verkrijgbaar vanaf €5. Je voorkomt hier een hoop ellende mee (kwijtgeraakte lievelingsknuffel).

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven