5 manieren om gratis online films te kijken

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Streamingsdiensten worden populairder. De betaalde televisie gaat de deur uit om geld te besparen. Hoewel een streamingdienst betrekkelijk goedkoop is, zijn er ook manieren om gratis online films te kijken.

Helaas zijn er veel websites die claimen dat ze gratis films en series aanbieden. Uiteindelijk blijkt dit toch achter een betaalmuur te zotten, of word je lastig gevallen met opdringerige advertenties. We keken wat de meest betrouwbare websites of aanbieders zijn. Ontdek de top 5 websites gratis online films kijken.

1. Videoland (en dat kan echt gratis)

Velen zijn bekend met de Nederlandse streamingdienst Videoland. Het heeft een ruim aanbod van Nederlandse en Engelstalige films en series. Het is zelfs mogelijk om live programma’s te bekijken. Normaal gesproken moet je voor een abonnement betalen, maar we hebben iets bedacht om via Videoland gratis films te kijken.

Maak een e-mailadres aan, bijvoorbeeld via Gmail of Outlook. Registreer je bij Videoland en vraag een gratis proefabonnement aan. Ter verificatie moet je 1 cent overmaken. In ruil hiervoor krijg je een proefabonnement van 14 dagen. Zeg na deze periode het proefabonnement op.

Maak een nieuw e-mailadres aan en registreer je opnieuw bij Videoland. Je begrijpt hem al: je vraagt opnieuw een proefabonnement voor twee weken aan. Het kost je weer 1 cent maar uiteindelijk heb je voor 2 cent per maand een abonnement op Videoland.

Het is aan te raden om, voordat je een nieuw proefabonnement aanvraagt, eerst cookies van je pc, laptop of smartphone te verwijderen. Mocht Videoland met registratie van IP adressen werken waardoor je geen nieuw proefabonnement aan kan vragen, dan helpt het om gebruik te maken van een VPN-verbinding.

2. De website 123moviesfree

123moviesfree wordt al jarenlang door streamingdiensten en internetproviders gehekeld. Dit komt omdat deze website je de mogelijkheid biedt om gratis online films te kijken. Je kijkt hier zowel oude als nieuwere films in een goede kwaliteit. Wanneer je een account aanmaakt heb je ook de mogelijkheid om films en series op te slaan, zodat je ze later makkelijker terugvindt.

De films en series worden in de originele taal getoond, zonder Nederlandse ondertiteling. Tegenwoordig is het lastiger om van deze dienst gebruik te maken, er zijn steeds meer internetproviders die de website blokkeren. Je zou dan gebruik kunnen maken van een VPN, maar ook dit werkt niet altijd. Houd er rekening mee dat deze website veel advertenties toont, dat is het verdienmodel.

3. IMDb TV van Amazon

Amazon heeft zijn eigen streamingdienst voor het bekijken van films en series. De website is volkomen legaal en voor iedereen toegankelijk. Het aanbod is vrij groot, van IMDb Originals die je nergens anders tegenkomt tot tv-shows en podcasts.

Het prettige aan IMDb TV is dat het volledig gratis is, en het is niet nodig om gebruik te maken van een VPN. Natuurlijk worden er advertenties vertoond, de website moet ergens aan verdienen. Maar die advertenties zijn niet zo hinderlijk als op veel andere websites of streamingdiensten.

4. TubiTV, alleen middels VPN

Een van de meest populaire websites om gratis online films te kijken is TubiTV. Het aanbod hier is redelijk groot, maar vanwege de AVG wetgeving is de website binnen Europa niet bereikbaar. Daarom is een VPN vereist, wil je toch van deze dienst gebruik maken. Stel de VPN op een locatie buiten Europa in, bijvoorbeeld Amerika.

Naast films krijg je ook toegang tot tv-shows, dus je hoeft je niet te vervelen. Bekijk TubiTV vanaf je smartphone, Apple tv, Xbox, PlayStation, Samsung- of Sony tv of Amazon Fire. De mogelijkheden zijn dus best groot.

5. Netflix, het betaalde maar wel beste alternatief

Netflix is een streamingdienst die niet alleen in Nederland maar wereldwijd actief is. Het biedt altijd films en series in de lokale taal aan. Bij Netflix kun je geen gratis proefperiode aanvragen dus ook niet zo ermee spelen als bij Videoland. Maar Netflix heeft wel een aantal interessante voordelen:

 • Ontzettend groot aanbod
 • Zeer populaire Netflix series
 • Abonnement op elk moment opzegbaar
 • Geen annuleringskosten
 • Vanaf € 7,99 per maand

De beeldkwaliteit van het basisabonnement is goed, met het Premium abonnement bekijk je films in de allerbeste beeldkwaliteit (4K + HDR). Wanneer je films alleen op je smartphone bekijkt dan is het basisabonnement een prima keuze.

Nog een aantal streaming websites om online films te kijken

We hebben nog een paar goede streaming websites gevonden om online films te kijken:

 • Classic Cinema Online
 • CONtv
 • Crackle
 • Vudu Movies on Us
 • Pluto TV
 • Popcorn Flix
 • Snagfilms
 • Veoh
 • YouTube Movies

Niet alle diensten zijn vanuit Nederland bereikbaar, soms moet je gebruik maken van een VPN. Dit komt omdat bepaalde websites alleen in beperkte regio’s beschikbaar zijn. Met een VPN verberg je de huidige locatie, zodat je moeiteloos verbinding maakt met servers van over de hele wereld. Bovendien is het gebruik van een VPN een stuk veiliger voor je privacy, want je adres wordt niet gekoppeld aan je online activiteiten.

Bitdefender Total Security + VPN

12 Maanden – 10 Apparaten

Bij veel VPN aanbieders heb je de mogelijkheid om dit eerst tijdelijk gratis uit te proberen. Bescherm je pc volledig tegen malware en maak gebruik van een beveiligde VPN voor volledige online privacy. Met Bitdefender geniet je van onbeperkt versleuteld verkeer tot wel 10 apparaten.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Schuiven naar boven