Leuke dingen doen in Amsterdam? Ga met ons mee

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Een dagje weg in Amsterdam, een weekend of misschien wel twee weken. In de hoofdstad van Nederland raak je niet uitgekeken. Zoek je leuke dingen om te doen in Amsterdam? Dan heb je geluk dat je dit artikel bent tegengekomen. We nemen je mee naar de 16 beste activiteiten.

Het wassenbeeldmuseum Madame Tussauds

Sta oog in oog met Rico Verhoeven, dans met Beyoncé of ga op de foto met de Nederlandse koning. Dit kan allemaal in het wassenbeeld Madame Tussauds. Een ticket is verkrijgbaar vanaf € 23. Je hebt ook de mogelijkheid om je bezoek met een andere activiteit te combineren.

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten

Amsterdam staat bekend om zijn vele grachten. Op verschillende plekken stap je zonder problemen op een rondvaartboort. Reserveren is alleen in drukke periodes nodig. Meestal duurt een rondvaart een half uur. Je hebt ook speciale rondvaarten inclusief hapje en drankje.

Op het internet vind je verschillende Amsterdamse rederijen. In principe is dit niet nodig want tijdens je wandeling door het centrum kom je vanzelf deze rederijen tegen.

Het Anne Frank Huis

Hou je van de Nederlandse geschiedenis dan moet je zeker maar het Anne Frank Huis gaan. Dit is een museum dat je aan de Westermarkt 20 vindt (dit is de ingang). In dit huis zaten de Joodse Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken.

Houd er rekening mee dat er veel trappen in het Anne Frank Huis aanwezig zijn. Wanneer je moeite hebt met steile trappen of je zit in een rolstoel dan is dit niet het meest geschikte ding om in Amsterdam te doen.

Het Rijksmuseum van Amsterdam

Nederland telt 16 rijksmusea. De meest bekende ligt in Amsterdam. Hier vergaap je je aan Nederlandse kunst en geschiedenis. Dit zijn onder andere prachtige meesterwerken van Vermeer en Rembrandt. Voor veel toeristen is dit een van de leuke dingen in Amsterdam want het zegt veel over onze Nederlandse geschiedenis.

Breng een bezoek aan het Vondelpark

Even tot rust komen in het Vondelpark. Dit ist het meest geliefde stadspark van Nederland. Misschien wist je het nog niet maar het Vondelpark ligt midden in de stad. Het trekt niet alleen Amsterdammers maar ook veel toeristen aan.

Een stukje geschiedenis: het park is in 1865 gebouwd. Midden in het park vind je het vondelmonument, dit is een standbeeld ter ere van Joost van Vondel (dichter en toneelschrijver). Het park wordt beschouwd als een rijksmonument. Ga er dan ook respectvol mee om.

Doen: de Johan Cruijff ArenA

Ten westen van station Amsterdam ligt de Johan Cruijff ArenA. Dit is het grootste voetbalstadion van Nederland (iets meer dan 55.000 plaatsen). Het is in 1996 geopend en beschikbaar gesteld voor AFC Ajax, Jong Ajax en het Nederlands voetbalelftal.

Je kunt een stadiontour boeken. Hierbij krijg je een rondleiding door dit beroemde stadion. Voor voetballiefhebbers een van de leukste dingen om te doen.

Voor de echte liefhebbers is er de autobiografie van Johan Cruijff. Deze Nederlandse profvoetballer is op 24 maart 2016 overleden.

Rondleiding door de oude Heineken fabriek

Bierliefhebbers opgelet: een rondleiding door de oude Heinekenfabriek is ook mogelijk. Je wordt rondgeleid door de grootste en meest bekende Europese bierbrouwerij. Naast de tour met veel informatie over de geschiedenis en ins en outs over het gebouw krijg je ook een prachtig uitzicht vanaf het dakterras. Natuurlijk onder het genot van een Heineken biertje.

Het Amsterdam Light Festival (ALF)

Eenmaal per jaar vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Dit start in december en loopt nog door tot in de maand januari. Op veel plekken in de stad Amsterdam zijn er prachtige verlichte kunstwerken te zien. Die aanschouw je vanaf een rondvaartboot of wandelend door de stad.

Van Gogh Museum

Op het Museumplein ligt het Van-Gogh-museum. Dit museum herbergt een grote collectie schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh. Ook zijn brieven zijn hier bewaard gebleven.

Street Art Tour

In Amsterdam barst het van de kunst, ook op straat. Boek een Street Art Tour en laat je verbazen door al het moois dat straatartiesten of straatkunstenaars creëren.

Gerard Doustraat

In de Amsterdamse Pijp ligt de Gerard Doustraat, een ontzettend leuke winkelstraat. Of je nu op zoek bent naar sieraden of woonaccessoires: je vindt het hier. Geniet tussendoor van een lekkere kop koffie, een verfrissende cocktail of een overheerlijke lunch. Restaurantjes zijn hier namelijk voldoende aanwezig.

De Negen Straatjes

Nog zo’n straat waar je geweldig kunt shoppen en eten. Vergeet niet om hier doorheen te wandelen.

De Wallen

Bij velen staan de wallen bekend als de roze buurt. Het is dan ook een typische buurt voor volwassenen. Het is niet aan te raden om hier met kinderen doorheen te wandelen. Deze buurt trekt ontzettend veel toeristen aan, niet alleen vanwege de ‘ramen met rode lampen’ maar ook omdat hier redelijk wat cadeauwinkels en speciaalzaken zijn gevestigd.

De Foodhallen

Voor alle lekkerbekken zijn de foodhallen zeker aan te raden. Je vindt ze op het Bellamyplein in Amsterdam.

FOAM, voorstelling van fotografen

Wanneer je interesse hebt in fotografie moet je zeker een bezoek aan Foam brengen. Hier hangen werken van opkomende en beroemde fotografen. Van historische foto’s tot moderne fotografie, werkelijk alles komt voorbij.

Schommel op de A’DAM Toren

Op het Overhoeksplein staat de schommel op de A’DAM Toren. Het is een leuk ding om te doe, maar je moet er wel lef voor hebben. Op grote hoogte schommel je over de stad. Klamme zweethandjes zijn toegestaan.

De Jordaan

Of je nu een of meerdere dagen in Amsterdam verblijft, breng zeker een bezoek aan de Jordaan. Dit is een wijk in het centrum. Hier vind je veel gezellige kroegen, eettenten en winkeltjes, vaak met lokale of zelfgemaakte producten. Het Kaasmuseum en het Woonbootmuseum zijn ook in de Jordaan gevestigd.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven