Is Toverland leuk? Wat voor park is het?

Bijgewerkt: 31 januari 2023

Toverland is een attractiepark dat steeds meer concurreert met de Efteling. Het park heeft in enkele jaren tijd flink weten uit te breiden. Hoe duur is Toverland, wat voor park is het en is het ook leuk? In dit artikel vind je de meest gestelde vragen (en antwoorden) over Toverland. Lees dit voordat je hier naartoe gaat.

Waar ligt Toverland?

Dit attractiepark ligt in het Limburgse Sevenum. Dit ligt ten zuidwesten van de stad Venlo. In de buurt van Sevenum is genoeg te doen. Niet alleen attractiepark Toverland maar ook Mattel Play! Sevenum, Klim Kong of The Portal Action House.

Vanuit Utrecht is het ongeveer 1:37 uur naar Sevenum rijden. Kom je vanuit Amsterdam dan moet je rekening houden met een reistijd van 1:55 uur. Neem je de intercity? Vanuit Amsterdam is de reistijd ongeveer twee uur. Met de intercity van Groningen naar Sevenum duurt ongeveer 3:46 uur.

Toverland is goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Er stoppen bussen recht voor het attractiepark.

Ben je fan van Toverland, dan vind je Harry Potter vast ook leuk.

Bekijk alles van Harry Potter

Wat voor park is Toverland?

Het gaat hier om een Nederlands attractiepark. Het park opende op 19 mei 2001 de deuren. Het had toen alleen een overdekte speeltuin. Hierna volgde een buitenuitbreiding en een tweede binnenhal. Inmiddels gaat het om een middelgroot themapark. Toverland wil nog verder uitbreiden dus er staat heel wat op de planning.

De attracties zijn heel divers en geschikt voor jong en oud. Het themagebied Land van Toos is het eerste en oudste, bedoeld voor jonge kinderen. Tot 2018 was het Land van Toos ook de hoofdentree van het park. In dit themagebied vind je diverse kinderattracties en veilige speeltoestellen.

Het tweede overdekte themagebied is Wunder Wald. Hier speelt het Alpenthema een belangrijke rol, terug te zien aan de aankleding maar ook de attracties.

Andere themagebieden zijn Ithaka (Oude Griekenland), Magische Vallei (volledig buiten), Avalon (thema middeleeuwen en mythisch) en Port Laguna (mediterraans).

Is Toverland leuk?

De meeste bezoekers vinden dit attractiepark zeer leuk. Toch kan dit voor sommigen wat tegenvallen. Het is een feit dat dit park niet zo groot is als bijvoorbeeld de Efteling of Moviepark in Duitsland. Voordeel van Toverland is dat het attracties voor alle leeftijden heeft. Hierbij is dus ook rekening gehouden met de kleintjes. Daarnaast zijn er attracties waar je een echte kick van krijgt.

Nog een voordeel is dat er veel binnenattracties zijn. Buiten vind je ook voldoende mogelijkheden, maar de binnengebieden zijn fijn wanneer het slecht weer is. Dit maakt Toverland geschikt om in de herfst of winter te bezoeken. Houd er dan wel rekening mee dat sommige themagebieden gesloten zijn (alleen de winterperiode).

Is het leuk voor pubers?

Verschillende leeftijden bezoeken dit attractiepark. Is Toverland leuk voor pubers? Ja, pubers vinden vooral de houten Troy (achtbaan) en de Boosterbike leuk. Daarnaast zijn de Fenix en de Dwervelwind ook erg geliefd onder pubers.

Wat is leuker, Efteling of Toverland?

Kijk je naar het aanbod in attracties dan is de Efteling leuker. Al helemaal omdat de Efteling niet veel duurder is dan Toverland. In 2021 kost een Efteling kaartje vanaf € 38, oplopend tot € 45. Voor een entreeticket van Toverland betaal je € 42.

Tips om geld te besparen

Je vindt verspreid over Toverland voldoende eet- en drinkgelegenheden. Bedenk dat iets in een attractiepark kopen wel wat duurder is. Wil je geld besparen, neem dan je eigen eten en drinken mee.

Voor kinderen zijn er voldoende souvenirs verkrijgbaar. Vooral in het Land van Toos speelt het toverstokje met licht en geluid een belangrijke rol. Koop dit toverstokje online in een webshop, hiermee bespaar je een hoop geld. Bedenk dat je kind hier in Toverland echt om gaat vragen.

Het leukste pretpark van Nederland

In Nederland heb je toegang tot verschillende attractieparken. Wat is het leukste pretpark van Nederland? In 2017 werd de Efteling door een Amerikaanse website tot beste pretpark wereldwijd uitgeroepen. In 2022 is dit nog steeds het grootste en bekendste wegpretpark van Nederlands.

Hieronder zie je de leukste pretparken van Nederland:

  1. De Efteling
  2. Toverland
  3. Walibi
  4. Duinrell
  5. Slagharen
  6. Hellendoorn
  7. Julianatoren
  8. Drievliet
  9. Tivoli

Let op want deze lijst is niet samengesteld aan de hand van een onderzoek. Er is gekeken naar de mening van verschillende bezoekers of mensen die hier een verwachting van hebben. Toverland staat op een mooie tweede plaats dus helemaal niet slecht.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven