5 manieren om gratis te eten bij McDonald’s

Hoe krijg je gratis eten bij de Mac? Er is een verschil tussen gratis eten en korting op producten. Maar goed, ook een fikse korting is hartstikke fijn. Hoewel niks betalen nog veel fijner is. Iedereen weet dat je met je verjaardag een gratis item bij de McDonalds krijgt. Er zijn echter nog meer manieren om helemaal niks voor je bestelling te betalen.

1. Gratis eten McDonalds wanneer je jarig bent

De meest bekende methode is jarig zijn. Hiervoor moet je McDonalds app op je smartphone zetten. Vervolgens maak je een account aan en vul je jouw verjaardag in. Op het moment dat je jarig bent, ontvang je een melding dat je een gratis snack naar keuze krijgt.

Hierbij kun je kiezen uit een hamburger, McNuggets 6 of een McFlurry. Het is dus niet zo dat je elk product gratis kunt krijgen, maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken (dit betekent dat je niet moet zeuren).

Sommigen denken slim te zijn door hun geboortedatum te wijzigen. Want ja, elke week jarig zijn betekent ook elke week gratis eten. Trapt McDonald’s hierin? Vroeger wel, maar tegenwoordig moet je je identiteitsbewijs meenemen. Dus als jij aangeeft dat je in juli jarig bent, moet dit ook echt op je identiteitsbewijs staan. Het heeft geen zin om je verjaardag achteraf aan te passen.

2. Een goedkopere BigMac

Niet direct gratis maar wel iets om geld mee te besparen: regel jezelf een goedkopere BigMac. Een losse BigMac kost gemiddeld € 4,70. Voor een cheeseburger betaal je € 1,95. Bestel twee cheeseburgers en leg deze op elkaar. Je betaalt nu geen € 4,70 maar € 3,90. Scheelt toch weer € 0,80, oftewel je bent 17% goedkoper uit.

3. Zeg dat ze iets vergeten zijn

Bestel iets bij de McDonald’s, neem het mee naar je tafeltje en eet je product of menu op. Wanneer je klaar bent ga je met je kassabon naar de kassa en zegt dat ze een product vergeten zijn. Bijvoorbeeld de frietjes of de hamburger. Je krijgt direct dit product mee.

Natuurlijk is dit niet helemaal eerlijk en feitelijk is het zelfs stelen. Maar vooral wanneer het druk is zullen de medewerkers niet meer weten wat ze hebben meegegeven. Deze methode werkt niet wanneer je de enige klant in het restaurant bent.

4. Dien een klacht in

Gratis eten bij de McDonald’s? Doe een bestelling en eet het gedeeltelijk op. Ga vervolgens terug naar de kassa en klaag over het product. Bijvoorbeeld dat je eten al koud was toen je het kreeg, of dat je er een haar in gevonden hebt.

Deze methode is niet zo netjes om gratis bij de McDonalds te eten. Maar er zijn zeker mensen die dat doen. Overigens moet je hier wel veel honger voor hebben, want je krijgt twee producten voor de prijs van één.

Een andere optie is achteraf klagen. Zo was ik eens door een stoel bij de McDonalds gezakt, hij was blijkbaar kapot. Toen ik dit bij de algemene McDonalds meldde, werd mijn klacht doorgezet naar de betreffende vestiging. Na twee weken kreeg ik plots een brief thuisgestuurd, waarbij ik voor twee personen een gratis menu mocht uitkiezen.

Overigens is McDonald’s niet meer zo scheutig met het uitdelen van gratis producten of menu’s. Ze hebben ook wel in de gaten dat mensen onterecht klagen om iets gratis te krijgen. Daarom krijg je bij een algemene klacht vaak excuses, maar geen coupon.

5. De bestelling van iemand anders ophalen

Wanneer jouw bestelnummer wordt omgeroepen en je haalt je bestelling op, hoef je vaak niet je bon te laten zien. Dit geeft je de kans om de bestelling van iemand anders op te halen. Daar moet je wel snel voor zijn, want de rechtmatige eigenaar zal achter je aankomen.

Grijp dus de bestelling snel vast en ren zo hard mogelijk naar je auto. Gooi de producten op de achterbank en scheur weg. Hierna je hele achterbank schoonmaken en je auto ruikt nog twee weken lang naar McDonalds sausjes.

Werkt het om te bestellen en niet te betalen?

Het lijkt jou een goed idee om een bestelling te plaatsen, alles op te eten en zonder te betalen weg te lopen. Wat een geweldig plan (jij kleine dief). Alleen werkt dit niet. Bij de McDonalds moet je vooraf betalen. Wanneer je niet betaalt krijg je jouw bestelling niet. Helaas McDonalds pindakaas.

Kan je nog contant betalen bij de Mac?

Meer dan 95% van de McDonalds vestigingen is voorzien van bestelzuilen. Bij binnenkomst kun je jouw bestelling via een zuil plaatsen, en je betaalt met je pinpas. Kassa’s kom je niet meer zo snel tegen. Maar kun je nog contant betalen bij de Mac?

Ja, er moet altijd minimaal één kassa aanwezig zijn. Dit is voor mensen die korting krijgen middels een werknemerspas, of een kortingsbon zonder QR-code. Maar ook voor mensen die het moeilijk vinden om aan de zuil (terminal) te bestellen.

Aan de kassa kun je zowel met je pinpas als contant betalen. Neem dus gerust contant geld mee wanneer je bij de McDonalds gaat eten. Ook ideaal om je zwart geld weg te werken. Houd er wel rekening mee dat er bij de kassa soms een langere wachttijd geldt. Zeker wanneer het nogal druk is.

Wat je moet weten: grote contanten bedragen worden bij de kassa niet geaccepteerd. Denk bijvoorbeeld aan een briefje van € 500 of € 200. De McDonald’s mag dit weigeren. Een briefje van € 100 wordt in veel vestigingen wel aangenomen, en briefjes van € 50 of minder altijd.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven