Goedkoop ballonvaren: de goedkoopste aanbieders

Bijgewerkt: 31 januari 2023

Heb je al eens aan ballonvaren gedacht? Een ballonvaart is vooral in de zomer een unieke belevenis. Vanaf grote hoogte heb je een geweldig uitzicht op de omgeving. Omdat het een vrij dure activiteit is, ben je wellicht op zoek naar goedkoop ballonvaren.

Ik bekeek welke aanbieders een goedkope ballonvaart aanbieden. Ontdek wat het kost en hoe je korting kunt krijgen.

Wat er zo leuk is aan een ballonvaart

Genieten van het landschap, vanuit een heel andere hoek. Dat is het leukste aan een ballonvaart. Je hebt een fantastisch uitzicht op het dorp of de stad, de wegen, de natuur en nog veel meer. Bovendien is het in de lucht heerlijk rustig. Je hoort alleen af en toe de brander.

Opvallend is dat je vooral ‘s avonds veel ballonnen ziet varen. Waarom is dit eigenlijk? Wanneer het aardoppervlak warm is, dan stijgt deze warme lucht op. De thermiek zorgt ervoor dat vliegtuigen en vogels grote hoogten kunnen bereiken. Dat wil je tijdens een ballonvaart juist niet.

‘s Morgens vroeg en ‘s avonds heb je tijdens het ballonvaren minder last van heftige stijg- en daalwinden. Daarom vinden de meeste ballonvaarten in de vroege ochtend of juist ‘s avonds plaats, dat is een stuk veiliger.

Het ideale cadeau: 1 uur durende ballonvaart inclusief een luxe diner, voor twee personen.

Dit betaal je

Ballonvaren is helemaal niet goedkoop. Meestal betaal je per persoon, waarbij er uit wordt gegaan van het feit dat zich meerdere mensen aanmelden.

Een volwassen persoon betaalt tussen de € 150 en € 200. Kinderen tot 10 jaar kosten tussen de € 70 en € 100. Is het kind tussen de 10 en 12 jaar, dan betaal je in veel gevallen tussen de € 130 en € 160.

Prijzen kunnen per aanbieder afwijken. Zo komt het voor dat je goedkopere ballonvaarten tegenkomt, maar ook aanbieders die fors duurder zijn.

Let op want een privé ballonvaart voor twee personen is duurder, hiervoor betaal je tussen de € 700 en € 1200. Tijdens privé ballonvaren zitten er geen andere mensen bij, behalve natuurlijk de piloot.

Goedkoop ballonvaren

Wil je goedkope ballonvaren? Ga dan voor een georganiseerde ballonvaart waarbij je met meerdere personen in het mandje zit (of eigenlijk staat). Dit zijn vaak vreemde personen, maar het zorgt er wel voor dat jullie met zijn allen korting krijgen.

Goedkoop ballonvaren kan bij een aantal aanbieders, waarbij je vanaf € 99 per persoon betaalt. Dit is goedkoper dan het gemiddelde tarief.

Misschien denk je dat je een goedkope ballonvaart kunt maken door de ballon zelf te besturen. Dit is niet mogelijk, bij de ballonvlucht zit altijd een piloot inbegrepen. Deze zorgt voor een veilige vlucht. Goedkope ballonvaarten vind je onder andere in:

  • Barneveld
  • Schijndel
  • Tilburg
  • Goirle

Je bent het goedkoopst uit wanneer je met een ballon meegaat van 9 tot en met 19 passagiers. Misschien is dit wat veel, maar hierdoor kan de prijs verdeeld worden. Hoe minder personen er mee gaan, hoe duurder het wordt.

Bij een exclusieve ballonvlucht gaan er 4 t/m 12 passagiers mee. Hierdoor betaal je iets meer.

Goedkoop is duurkoop

Let op wanneer je op zoek bent naar goedkoop ballonvaren. Er zijn een aantal aanbieders die zeggen dat je slechts € 75 betaalt. Maar achteraf komen hier nog allerlei kosten bij. Ook is het maar de vraag of een hele goedkope aanbieder rekening houdt met alle veiligheidsaspecten.

Aanbieding: voor € 160 koop je een sensatiecadeaubon. Kies uit een ballonvaart, helikoptervlucht, tandemsprong of andere spannende activiteiten.

Goedkope ballonvaart via een kortingsactie

Geef een ballonvaart cadeau of ga er zelf op uit. Zoek je een goedkope ballonvaart, kijk dan of er ergens een kortingsactie loopt. Er zijn ook diverse actiewebsites of ‘coupon’ aanbieders waar je goedkoop een ballonvaart scoort. Dit zijn onder andere bij:

  • Groupon
  • Social Deal
  • Ticketveiling

In deze gevallen kan de korting oplopen tot wel 70%. Je betaalt dan tussen de € 50 en € 99 per persoon. Soms zit er ook wat te drinken en eten bij en ligt de prijs tussen de € 99 en € 169 per persoon.

Het is aan te raden om te kijken of het ballonvaren echt wel goedkoper wordt aangeboden. Kijk daarom altijd op de website van de originele aanbieder. Hier staan de juiste prijzen, die je vervolgens met de kortingsactie vergelijkt.

Ballonvaren in de aanbieding? Let ook op deze dingen

In de zomer is ballonvaren duurder dan in de winter. Vaak zie je dat ballonvaren in de aanbieding is wanneer de koudere maanden beginnen. Kun je in de winter eigenlijk wel met een ballon de lucht in? Jazeker, en dit kan zelfs overdag. Juist in de winterperiode heb je overdag geen last van thermiek. Dus je kunt midden op de dag optimaal genieten van het landschap onder je.

Of je nu in de zomer of de winter gaat (of hier tussenin) draag de juiste kleding tijdens de ballonvaart. Dit zijn in ieder geval niet voor nieuwe kleding, want dit kan vies worden. Houd er rekening mee dat het boven in de lucht een stuk kouder is. Kleed je dus warm aan, al helemaal wanneer je in de winter een ballonvlucht maakt.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Schuiven naar boven