Een pakker of verhuizer in India inhuren

Bijgewerkt: 2 februari 2023

Ga je verhuizen naar India? Een spannende periode want er valt een hoop te regelen. In Nederland zijn er verhuisbedrijven die je helpen om al je spullen in India te krijgen. Ook in India zelf kun je een pakker of verhuizer inhuren. Voordat je dit doet is het goed om te weten wat dit allemaal gaat kosten.

De prijzen in India

In Nederland geldt een hoger dan gemiddelde levensstandaard. We hebben hier hoge lonen en naar verhouding lagere kosten voor levensonderhoud (in vergelijking met andere Europese landen). In India lijkt de levensstandaard lager maar dat is niet zo. Ondanks dat de salarissen hier lager liggen zijn ook de kosten voor levensonderhoud lager.

Met betrekking tot de basiskosten van levensonderhoud heb je per persoon 20.000 Indiase roepie oftewel 221 euro per maand nodig. Een appartement met drie slaapkamers, in het centrum van de stad, huur je voor ongeveer € 390 per maand. Buiten het centrum betaal je voor een vergelijkbaar appartement ongeveer € 230 per maand. Avondeten in een lokaal restaurant kost je ongeveer € 2 per persoon. Meer prijzen vind je onderaan dit artikel.

Je spullen naar India verhuizen

Internationaal verhuizen brengt heel wat geregel met zich mee. Wat doe je met al je spullen? Het is beter om zo veel mogelijk spullen in Nederland achter te laten. Hoe meer je naar India meeneemt hoe duurder dit wordt.

Het helpt om groot meubilair in Nederland te verkopen. Met dat geld kun je gloednieuwe meubels in India aanschaffen, omdat het hier allemaal goedkoper is.

Sommige spullen wil je toch meenemen. Dit kan met een internationaal verhuisbedrijf. Je meubels en spullen worden op de juiste bestemming afgeleverd, op een dag dat het je uitkomt. Tijdens de reis zijn je spullen goed verzekerd.

Je mag niet zomaar van alles naar India over verhuizen. Voor veel zaken heb je speciale documenten nodig. Een internationaal verhuisbedrijf helpt hierbij.

Een internationale verhuizing naar India kost tussen de 5000 en 6000 euro. Het loont om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen.

Een lokale pakker of verhuizer in India inhuren

Je kunt op twee manieren naar India verhuizen, of eigenlijk zijn dit er drie. De eerste manier is dat je door een internationaal verhuisbedrijf alles laat regelen waarbij de spullen tot aan de deur worden afgeleverd. Het tweede is dat je de spullen op het vliegtuig laat zetten en deze vanaf het vliegveld in India naar je woning of appartement laat brengen. Ook heb je de mogelijkheid om transport over zee te regelen.

Dan kun je nog zelf spullen op het vliegtuig meenemen maar dit mag niet zoveel zijn. Het gaat dan voornamelijk om kleding en andere kleine dingetjes.

Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Laat je meubeltjes en spullen op het vliegtuig zetten en op een vliegveld in India droppen. Vervolgens huur je een lokale pakker of verhuizer in.

De loonkosten in India zijn betrekkelijk laag. Het uurloon ligt hierop ongeveer 950 roepies, dat is omgerekend € 10,50 per uur. Wanneer je een verhuizer uit een klein dorp inhuurt ben je vaak nog wel goedkoper uit. Je betaalt dan tussen de vijf en acht euro per uur.

De totale kosten

Je bent het goedkoopste uit wanneer je voor luchtvracht of zeevrachttransport kiest en vervolgens een lokale verhuizer inschakelt. Voor luchtvracht betaal je vanaf € 0,39 per kilometer, zeevracht is soms nog goedkoper.

Gaat het om een pallet van minder dan 100 kg dan betaal je van Nederland naar India ongeveer € 350. Weegt de pallet tussen de 100 en 250 kg dan ben je duurder uit, ongeveer € 850. De locatie in India speelt geen hele grote rol.

De totaalprijs is afhankelijk van hoeveel je vervoert. Gaat het om één pallet dan ben je het goedkoopst uit. Het is dus zeker verstandig om te kijken of al die spullen wel mee moeten.

Is India duur om te wonen?

Nee, India is een van de goedkoopste landen om te wonen. Met een budget van € 8 per dag kom je ontzettend ver. Zit je in een van de toeristische steden dan heb je wel wat meer geld nodig.

Ontvang je vanuit Nederland inkomen, een uitkering of salaris? Dan is het prettig wonen in India. Je hebt namelijk een hoger salaris dan de inwoners zelf waardoor je jezelf een hoop luxe kunt veroorloven.

Het wordt een ander verhaal wanneer je een lokaal baantje aanneemt. Je krijgt dan het salaris uitbetaald zoals dit in India geldt. Je zult merken dat het salaris lager is dan in Nederland. Hoewel alles in India goedkoper is dan in Nederland krijg je niet de luxe zoals je gewend bent.

Om je een idee te geven wat alles in India kost zie je hieronder een boodschappenlijstje.

  • Een liter melk: € 0,60
  • Een halve liter bier: € 1,60
  • Geïmporteerd bier per flesje: € 2,80
  • Een fles wijn: € 7,80

Een maaltijd voor twee personen in een restaurant kost ongeveer € 15, daar waar je in Nederland toch al snel € 30 of meer kwijt bent. Voor een fastfoodmaaltijd betaal je ongeveer € 3,50.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven