Disneyland Parijs met rolstoel, scootmobiel of krukken (toegankelijkheid)

Bijgewerkt: 31 januari 2023

Met een beperking naar Disneyland Parijs, het is gewoon mogelijk. In dit pretpark kun je een rolstoel huren, maar er zijn ook wandelwagens beschikbaar. Misschien wil je met de scootmobiel Disneyland Parijs binnen. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Wel is het even opletten met de richtlijnen en de voorzieningen die aanwezig zijn.

Rolstoel huren bij Disneyland Parijs

Ben je slecht ter been? Dan is het niet aan te raden om zonder rolstoel Disneyland Parijs binnen te gaan. Je maakt lange wandelingen en soms moet je langdurig staan wachten. Daarom is het aan te raden om een rolstoel mee te nemen. Is dit niet mogelijk of heb je er geen, dan kun je bij Disneyland Parijs een rolstoel huren.

Je vindt rolstoelen bij de verhuurshop, dit ligt bij de ingang van het Disneyland Park (Town Square Terrace). Een tweede verhuur ligt in het Walt Disney Studios Park. Je huurt een rolstoel voor ongeveer € 15 per dag. Let op want het is niet mogelijk om vooraf een rolstoel te reserveren.

Houd er rekening mee dat de hele dag in een rolstoel zitten voor afkoeling kan zorgen. Neem daarom een deken of nog beter: een speciale rolstoeldeken mee. Zo blijf je onder alle omstandigheden warm en droog.

Toegang tot attracties

Wanneer je niet in staat bent om jezelf veilig in een attractie te plaatsen, dan kan je de toegang geweigerd worden. Bij sommige attracties kun je vragen om een transferplank. Dit maakt het makkelijker om vanuit de rolstoel in of uit de attractie te stappen. Het is wel belangrijk dat je hier om vraagt nog voordat je in de attractie stapt.

Sommige attracties beschikken over aangepaste voertuigen waarin de gehele rolstoel geplaatst kan worden.

Disneyland Parijs met scootmobiel bezoeken

Scootmobiel szijn binnen Disneyland Parijs gewoon toegestaan. Een scootmobiel kan niet in de aangepaste voertuigen van sommige attracties, dit is alleen voor rolstoelen bedoeld. Ook kun je met een scootmobiel niet in de rij voor een attractie gaan staan. Wel zijn er voldoende mogelijkheden om je scootmobiel te parkeren.

Ook nu weer geldt dat de toegang bij sommige attracties geweigerd kan worden. Er wordt goed gekeken naar de zelfredzaamheid van de gasten. Blijkt dat iemand niet zelfstandig in- of uit kan stappen of veilig kan zitten en is dit wel nodig, dan mag je niet de attractie in.

Scootmobiel huren

Bij Disneyland Parijs kun je geen scootmobiel huren. Heb je wel een scootmobiel nodig, dan moet je er zelf een meenemen. Bijvoorbeeld door er een te kopen of ergens anders te huren. Ga in dit geval voor een opvouwbare scootmobiel, die past makkelijk achter in de auto.

Disneyland Parijs met een beperking bezoeken

Er zijn verschillende attracties die geschikt zijn voor mensen met een beperking. Zo zijn er attracties met ringleidingen, deze zijn geschikt voor mensen die minder goed horen. Er zijn attracties die gebruik maken van lichteffecten. Dit is minder geschikt voor mensen met lichtgevoeligheid.

Voor mensen die blind zijn gelden er niet direct beperkingen. Zolang er voldoende kracht in het bovenlichaam aanwezig is om in een juiste positie te zitten, mag een blind persoon gewoon in de attractie. Mits het ook mogelijk is om zelfstandig of met hulp van een begeleider in- en uit te stappen.

Met een handicap in het park of het hotel

De bijbehorende hotels van Disneyland Parijs zijn van alle gemakken voorzien. Alle hotels beschikken over kamers die zeer geschikt zijn voor mensen met een handicap. Het maakt hierbij niet uit of je gebruik maakt van een rolstoel, scootmobiel, krukken, blindegeleidehond, hulphond of een ander hulpmiddel.

Wel is het belangrijk om vooraf maatregelen te treffen. Geef bijvoorbeeld aan dat je een rolstoelvriendelijke hotelkamer wil.

Het is niet zo dat je met een handicap voorrang hebt bij shows of attracties. Maar kan dit wel prettiger zijn. Vraag om een speciale Priority Card, deze is bedoeld voor mensen met een handicap. Heb je last van een chronische ziekte dan vraag je de Easy Access Card aan. De Priority Card geeft je voorrang bij attracties, shows, restaurants en boetiekkassa’s.

Je vraagt deze kaart online aan, dit kan tot een maand voordat je naar Disneyland Parijs komt. Of je vraagt de Priority Card bij het park zelf aan. Je krijgt deze kaart niet zomaar, je moet altijd aan kunnen tonen dat er sprake is van een handicap of chronische ziekte. Dit doe je niet middels een doktersverklaring maar een origineel document.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Schuiven naar boven