De zuinige vrouwenauto

Bijgewerkt: 19 november 2023

Kleine auto’s worden vaak als typische vrouwenauto gezien. Denk hierbij aan de Fiat 500 en de Fiat Panda, de Citroën C1 en de Kia Picanto. Sommige van deze modellen zijn ook nog eens hartstikke zuinig. Hiermee zijn ze ideaal voor woon-werkverkeer, om de kinderen naar school te brengen of om boodschappen mee te doen.

Bespaar op zoveel mogelijk dingen, dan hou je elke maand geld over. Hieronder vind je vijfmaal een zuinige vrouwenauto.

1. Fiat 500

Dit is absoluut de nummer één zuinige vrouwenauto. Hij is lekker compact en hierdoor makkelijk in te parkeren. Hij is verkrijgbaar in leuke kleurtjes, iets waar veel vrouwen gevoelig voor zijn. Ook het modelletje mag er wel wezen want hij ziet hartstikke hip en schattig uit.

Fiat 500 – als miniatuur in de webshop verkrijgbaar

De Fiat 500 heeft een verbruik van 1 op 24,3. Dit betekent dat je met 1 liter brandstof ruim 24,3 km komt. Dat is best wel veel. Met een tank van 50 l zou je dus 1215 km ver kunnen komen. Grote auto’s halen dit bij lange na niet.

Deze vrouwenauto is ook als elektrische variant verkrijgbaar. De aanschafprijs ligt dan wel hoger maar met een actieradius van 745 km is het een krachtpatser. De consumentenadviesprijs begint vanaf € 18.590 (benzine).

2. Kia Picanto

Deze auto valt net als zijn voorganger in de miniklasse. De Kia Picanto is een 5-deurs zeer zuinige vrouwenwagen. Het optrekken van 0 naar 100 km/u gaat in ongeveer 14 seconden. Dat is niet zo heel snel maar je hoeft er ook niet mee rond te scheuren. Het is gewoon een geweldig autootje voor alledaagse ritjes.

Het verbruik ligt op ongeveer 5,3 liter per 100 km. Oftewel: met een liter benzine rijd je gemiddeld 18,86 km. Dit is minder zuinig dan de vorige maar nog steeds een goede prestatie.

Deze auto is in verschillende varianten verkrijgbaar waarbij de prijs vanaf € 15.715 begint. Het sportieve model kost vanaf € 18.850. Voor een tweedehandsmodel ben je natuurlijk veel goedkoper uit.

3. Toyota Aygo

Dit is een opvallende en zuinige vrouwenauto, vijfdeurs en met neergeklapte achterbank een bagageruimte van 1009 liter. Dit komt overeen met de Kia Picanto maar wel twee keer zo ruim als de Fiat 500. Bedenk dus of je af en toe grote spullen moet vervoeren, want dan is de Toyota Aygo een goede keuze.

Hoe snel is hij? Van 0 naar 100 km/h gaat in ongeveer 11 seconden. De auto trekt dus verrassend snel op. Hij is 3,7 m lang en hierdoor iets compacter dan andere vrouwenauto’s. Inparkeren zal dan ook zeker geen probleem vormen.

Met het verbruik zit het ook wel goed. Het is een van de zuinigste compacte auto’s die je kunt krijgen. Daarom wordt hij ook veel als stadsauto verkocht. De 1.0 liter driecilinder benzinemotor heeft een verbruik van 1 op 19,1.

Qua aanschafprijs zit hij gelijk als de andere compacte auto’s. Verkrijgbaar vanaf € 17.815, voor het sportieve en luxe model betaal je vanaf € 20.715.

4. Citroën C2

Zoek je een mooie, snelle en betaalbare auto voor vrouwen? Dan kom je bij de Citroën C2 uit. Dit model heeft een apart uiterlijk en dat moet je kunnen waarderen. Het is in ieder geval een opvaller. Ook gezien de kleurtjes die verkrijgbaar zijn.

De kofferbakruimte ligt op ongeveer 190 liter maar dat wordt met neergeklapte achterbank een stuk meer. Toch blijft de binnenruimte minder dan bij andere auto’s uit de miniklasse.

De acceleratie is goed, van 0 naar 100 km/h doet hij er 9 seconden over. Dit is zeker sneller dan de andere compacte auto’s. Het verbruik ligt tussen de 6 en 8 liter per 100 km. Met een liter benzine rijd je dus ongeveer 14,3 km. Hiermee is de Citroën C2 niet zo heel zuinig maar in vergelijking met de grote wagens juist weer wel.

Het voordeel van de Citroën C2 is dat hij heel betaalbaar is. Hij is verkrijgbaar vanaf € 10.990. Hiermee is het een van de goedkoopste vrouwenauto’s en juist dat maakt hem zo geliefd.

5. Volkswagen Up

Een van de ruimste en leukste vrouwenauto’s is de Volkswagen up! Dit is de opvolger van de Volkswagen Fox en is bedoeld als stadsauto. Maar hij wordt ook veel door vrouwen gekocht en dat heeft met het model, de veiligheid en de specificaties te maken. Bijvoorbeeld de bagageruimte van 251 liter of, met neergeklapt achterbank, 959 liter.

Deze vijfdeursauto heeft een topsnelheid tot wel 196 km/h met een gemiddelde van 163 km/h. Vanuit stilstand optrekken tot 100 km/h duurt ongeveer 14,5 seconden. Het is dus een redelijk snel modelletje.

Het is ook goed om naar het verbruik te kijken want je wil natuurlijk een zeer zuinige auto. Dit model verbruikt 5,10 liter per 100 km: met een liter rijd je 19,6 km. Dat is pas ontzettend zuinig!

Hij is helaas niet heel goedkoop, het goedkoopste model begint vanaf € 18.320. Het is dus even doorsparen en tweedehands gaan ze ook als warme broodjes over de toonbank.

De voordelen van een zuinige auto voor vrouwen

Vaak wordt een vrouwenauto als tweede auto van het gezin aangeschaft. Maar er zijn ook alleenstaande vrouwen die het leuk vinden om in een kleine auto te rijden. Dit heeft namelijk een aantal voordelen:

  • Zeer lage wegenbelasting
  • Goedkopere verzekering
  • Zuinig in gebruik
  • Makkelijk in te parkeren
  • Verrassend veel bagageruimte

Het leuke is dat veel fabrikanten rekening houden met de doelgroep. Ze weten dat vrouwen vaker een stadsauto kopen dan mannen. Hier worden de kleuren op afgestemd. Een compacte auto is daarom vaak verkrijgbaar in trendy, opvallende of vrouwelijke kleuren.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven