De beste films allertijden

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Met een van de beste films ben je verzekerd van een ontspannen avondje (of misschien wel heel spannend). Wat zijn de beste films allertijden of van nu? Dat lees je in onderstaand overzicht. Ook zie je waar deze films te bekijken zijn, en NEE je hebt hier geen duur abonnement voor nodig.

Dit zijn de 10 beste films

Gewoon een avondje film kijken of omdat er vrienden komen, alleen of met je partner: je bent op zoek naar de beste film. Het is heel lastig om een lijst met de 10 beste films samen te stellen. Dit komt omdat iedereen een andere interesse en smaak heeft. Toch kun je stellen dat sommige films zo goed in elkaar zitten, dat iedereen erover praat.

Bekijk hieronder de 10 beste films. Deze bekijk je (binnenkort) op tv, via Netflix of Videoland, in de bioscoop of je koopt hem op dvd of Blu-ray.

1. The Shawshank Redemption (1994)

Deze film uit 1994 staat al jarenlang bovenaan in het lijstje beste films aller tijden. In deze film draait het allemaal om Andy die erachter komt dat zijn vrouw vreemdgaat. Wanneer zijn vrouw en haar minnaar worden vermoord is hij de verdachte. Hoewel Andy zegt onschuldig te zijn, wordt hij levenslang opgesloten in de streng bewaakte gevangenis Shawshank.

Om er het beste van te maken en om zich aan te passen, sluit hij vriendschap met een zwarte gevangene. Totdat hij op het idee komt om te ontsnappen, en dat doet hij op een heel bijzondere manier.

Deze film is te zien op Netflix, Prime Video en Pathé Thuis. Je koopt hem ook op dvd of Blu-ray.

2. The Godfather (1972)

Veertigplussers kunnen zich deze film goed herinneren, maar ook jongere generaties weten The Godfather te waarderen. Ondanks het feit dat deze film uit 1972 komt. In deze film zie je Don Vito Corleone voorbijkomen, hij is het hoofd van een New Yorkse maffiafamilie. Een andere familie verkoopt drugs in de stad, maar hier wil Don Vito niks van weten. Dit leidt natuurlijk tot de nodige problemen. Een hartstikke spannende misdaadfilm met de bekende acteur Al Pacino.

Te zien op Pathé Thuis, helaas niet via Netflix of Videoland. Wel koop je hem op dvd of Blu-ray, ook als trilogie. Het tweede deel uit 1974 staat namelijk ook bij de top beste films.

3. The Dark Knight (2008)

In het overzicht beste films dit keer een uit. Deze actie-misdaadfilm met Christian Bale houd je tot het laatste moment in zijn greep. Je moet er wel van houden want het verhaal gaat om superheld Batman, die af wil rekenen met de misdaad in zijn stad. Deze film wordt uitgezonden door Netflix maar ook door Pathé Thuis of Prime Video. En uiteraard verkrijgbaar op dvd/Blu-ray, ook als trilogy. Zo kijk je direct meerdere Batman films.

4. Pulp Fiction (1994)

Opvallend is dat er in de lijst beste films veel titels uit de vorige eeuw voorbijkomen. Pulp Fiction is in 1994 uitgebracht, bekende acteurs zijn John Travolta, Bruce Willis en Samuel L Jackson. De film gaat over twee criminelen en een geheimzinnige aktetas. Een spannende misdaadfilm die werd genomineerd voor zeven Oscars. Te zien op Pathé Thuis en Ziggo (betaald).

De film is zo populair dat er ook lp’s met de filmmuziek en posters verkrijgbaar zijn. Voor de echte liefhebbers.

5.  12 Angry Men (1957)

Een absolute klassieker maar wel een van de beste films aller tijden. Een jongen wordt beschuldigd van de moord op zijn vader. 12 juryleden moeten beslissen of de jongen schuldig is, maar slechts één jurylid twijfelt hierover. Lukt het de andere juryleden om hem te overtuigen of is de jongen echt onschuldig? Dat zie je in deze film, te bekijken via Pathé Thuis.

6. Schindler’s List (1993)

Houd je van geschiedenis, dan zal deze film zeker je aandacht trekken. Het verhaal gaat over de Duitse zakenman Oskar Schindler. Tijdens de tweede wereld oorlog gebruikt hij zijn fabriek als overlevingsplaats voor joden. Op deze manier weet hij het leven van meer dan 1000 joden te redden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Deze film heeft een speelduur van 3:15 uur, dus een lange zit. Aan de andere kant wel heel boeiend. Niet denken dat je televisie kapot is maar deze film is in het zwart-wit opgenomen, regisseur Spielberg wilde geen afleiding. Bekijk deze film via Prime Video of Pathé Thuis. Je koopt hem ook op dvd of Blu-ray.

7. The Lord of the Rings

Verschillende delen van The Lord of the Rings komen in de toplijsten beste films voorbij. De allereerste verfilming vond in 1978 plaats. Dit wordt dan ook als de originele film gezien, gebaseerd op het boek In de ban van de Ring.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring uit 2001 wordt als de beste verfilming gezien. Feitelijk draait het om een magische ring met bovenaardse krachten, deze heeft invloed op de toekomst van Midden-Aarde. Het avontuur start met de zoektocht naar de ring om hem te vernietigen.

De verfilming uit 2003 doet het ook erg goed. De verschillende delen zijn te zien via Netflix, Ziggo, Pathé Thuis of Prime Video. En natuurlijk te koop, zodat je hem honderden keren kunt bekijken. Of je koopt hem als pakket met alle drie de delen.

8. No Time To Die (2021)

De vijfde James Bond film staat ook in de toplijst beste films van dit moment. James Bond wordt gespeeld door de Britse acteur Saniel Craig. James Bond dacht een rustig bestaan te leiden maar een oude vriend heeft zijn hulp nodig. Dat leidt natuurlijk weer tot allerlei spannende avonturen. In 2021 draait deze film nog volop in de bioscoop. Maar hij is ook al op dvd en Blu-ray verkrijgbaar.

9. The Good, the Bad and the Ugly (1966)

Alweer een klassieker die tot de beste films behoort. Het gaat hier om een western uit 1966. De bekende acteur Clint Eastwood speelt hierin mee. In de film gaan twee mannen op zoek naar een geldkist met hierin $ 200.000. De drie hoofdrolspelers spreken in het Engels, de overige acteurs spreken in het Italiaans. Dit is later nagesynchroniseerd.

Deze film heeft in 1968 de tweede prijs bij de Amerikaanse filmprijzen gewonnen.

10. The Father (2020)

In 2021 kwam The Father als beste film uit de bus. Hoofdrolspeler Anthony Hopkins speelt een 80-jarige man met dementie. Zijn dochter verpleegt hem en loopt hierbij tegen verschillende problemen aan. Het bijzondere aan deze film is dat alles vanuit het perspectief van de oude man wordt gezien. Hierdoor kan de film in het begin verwarrend overkomen, later krijg je in de gaten hoe mensen met dementie tegen het leven aankijken.

Deze dramafilm is een aanrader voor iedereen, want we krijgen vroeg of laat allemaal met dementie te maken. Een zeer aangrijpende film en het zet je aan het denken.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven