De 7 populairste datingapps van Nederland

Bijgewerkt: 4 februari 2023

Met een date app kom je in contact met potentiële partners. In Nederland heb je keuze uit een aantal leuke dating apps. Ze zijn niet allemaal goed of betrouwbaar, daarom vind je hieronder de 7 populairste date apps van 2023.

Gratis of betaalde dating apps

Date apps kun je onderverdelen in gratis of betaalde versies. Wat niet wil zeggen dat de betaalde versie altijd geld kost. Een account aanmaken is in veel gevallen gratis, waarbij je gebruik maakt van de basicfunctionaliteiten. Wil je contact met een gebruiker opnemen dan moet je vaak wel betalen.

Gelukkig zijn er voldoende gratis dating apps. Hieronder een overzicht van de 7 populairste datingapps. Bij elke date app zie je ook of deze gratis of betaald is.

Parship

Goedkoopste abonnement ongeveer € 23 per maand

Een van de meest bekende en populaire date apps is Parship. Deze datingwebsite bestaat sinds 2000, de Nederlandse versie is in 2003 online gegaan. Naast het gebruik van de website is er ook een applicatie beschikbaar, zowel voor Android als iOS.

Bij Parship speelt het daten een grote rol, waarbij de meeste gebruikers ook nog eens hartstikke serieus zijn. Je komt hier mensen uit alle lagen van de bevolking tegen. Wel is het zo dat hogeropgeleiden hier iets vaker een account aanmaken. Een van de duurste dating apps die momenteel beschikbaar zijn.

Lexa

Abonnement vanaf € 10 per maand

De tweede in het rijtje beste date app is Lexa, ook weer een bekende naam. Meld je aan via de website of de bijbehorende app. Lexa bestaat sinds 2002 en is hiermee iets jonger dan Parship. Wel gaat het hier om een Nederlandse datingsite, voor sommigen heeft dit meer betekenis.

Lexa is goedkoper dan Parship. Wanneer je een langdurig abonnement neemt ben je goedkoper uit dan wanneer je per maand betaalt. Toch kan het in het begin handig zijn om eerst een maandabonnement te nemen, je weet tenslotte niet of Lexa ook echt bij je past. Lexa is al vier keer uitgeroepen tot de meest betrouwbare datingsite van Nederland. Iedereen kan een gratis Lexa account aanmaken maar je kunt dan niet veel. Je hebt toch echt een betaald abonnement nodig om verder te gaan.

Tinder

Gratis of een abonnement vanaf € 12 per maand

Ook erg bekend is de date app Tinder. Juist deze naam is bekend geworden vanwege het daten via de smartphone. Tinder werkt op basis van je locatie. Je krijgt profielen te zien van mensen die binnen je omgeving actief zijn. Aan de hand van swipen bepaal je of je deze persoon wel of niet leuk vindt. Vinden jullie elkaar leuk, dan volgt er een match.

Meer dan 4 miljoen klanten hebben een betaald abonnement bij deze dating app. Je krijgt dan een upgrade van je profiel waardoor je meer functionaliteiten hebt. Bijvoorbeeld profielen van mensen zien die niet in je directe omgeving wonen. Maar ook een overzicht van iedereen die jou leuk vindt (hartje).

HappyPancake

Gratis

De date app HappyPancake vindt zijn oorsprong in Zweden, maar wordt ook in Nederland steeds populairder. Via deze app zijn mensen serieus op zoek naar een relatie. Soms ontstaan er ook mooie vriendschappen vanuit HappyPancake, want dat mag natuurlijk ook.

Het mooie aan HappyPancake is dat het volledig gratis is. Ondanks dat de app gratis is maak je wel gebruik van alle functionaliteiten zoals uitgebreide filteropties. Nieuwe profielen worden door het team beoordeeld. Hierdoor weet je vrijwel zeker dat er geen nepprofielen tussen zitten, hoewel dit altijd kan gebeuren. Zoals met elke dating app geldt: het blijft toch opletten.

Badoo

Gratis of een abonnement

Badoo is een bekende dating app waar je in contact komt met mensen uit je omgeving maar je kunt hier ook chatten. Deze website of applicatie is gratis in gebruik. Wil je gebruik maken van extra mogelijkheden dan sluit je een abonnement af.

Let op want op Badoo vind je veel profielen die op zoek zijn naar wat spanning in hun leven. Er komen ook wel relaties of vriendschappen uit voort, maar minder dan bij andere dating apps.

Bumble

Gratis

Ook de datingapp Bumble is gratis. Wel zijn er een aantal premiumfuncties beschikbaar, hiervoor moet je betalen. Dit is echter niet noodzakelijk. Een account aanmaken op Bumble werkt via je Facebookaccount of je registreert met een telefoonnummer. Vooraf geef je wat matchvoorkeuren door.

De app werkt een beetje als bij Tinder want je moet swipen om aan te geven of je iemand wel of niet leuk vindt. Voor vrouwen is er een extra functionaliteit beschikbaar: ze kunnen eerst een bericht sturen. Deze functie is ook beschikbaar voor mannen die op zoek zijn naar andere mannen.

50Plusmatch

Gratis of vanaf € 20 per maand

Speciaal voor vijftigplussers is er de date app 50Plusmatch. Het zal je dan ook niet verbazen dat je hier geen jongeren tegenkomt. Bedenk dus goed of 50Plusmatch bij je past. Op zich wordt deze dating app veel gebruikt, maar ook de bijbehorende applicatie. Het gaat hier in ieder geval om een betrouwbare aanbieder, en dat is wel zo prettig.

Met een gratis account plaats je foto’s, bekijk de profielen en toon je interesse in andere leden. Je kunt ook berichten lezen en versturen. Met een premium abonnement kun je zien wie je profiel bezocht heeft, wie geïnteresseerd is maar je kunt ook anoniem zoeken en zelfs leden blokkeren. Een abonnement is mogelijk vanaf € 20 per maand.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Schuiven naar boven