Crypto voor vrouwen: dit zijn de meest gekozen crypto’s

Bijgewerkt: 30 januari 2023

Zo rond het jaar 2017 was cryptocurrency een typische mannenwereld. Tegenwoordig is crypto ook populair onder vrouwen. Van alle dames die een investering willen doen kiest ruim 10% voor cryptocurrency.

Opvallend is dat vrouwen vaak in andere crypto investeren dan mannen. Benieuwd welke crypto’s dit zijn? We hebben een top vijf van crypto voor vrouwen samengesteld.

1. Bitcoin, de meest bekende en allergrootste crypto

Bitcoin was de allereerste crypto, hier begon het allemaal mee. Enkele jaren later kwamen er meer cryptocurrency’s bij. Vooral vanaf 2020 ging het snel waardoor je inmiddels keuze hebt uit duizenden cryptomunten.

Toch kiezen veel vrouwen voor bitcoin. Niet alleen omdat hij zo bekend is maar ook vanwege de redelijk stabiele koers. Daar waar anderen munten 20% of meer per dag kunnen stijgen én dalen, zal bitcoin dit hooguit met 5% per dag doen. Vaker zie je dat de koers gestaag stijgt of daalt. Dit biedt meer zekerheid en daar houden vrouwen van.

Meer dan 60% is van de vrouwen met een universitaire opleiding is van mening dat technologische ontwikkelingen een positieve impact op financiën hebben. Dat is ook de reden waarom vooral hoogopgeleide vrouwen in crypto investeren.

Probeer handelen in crypto zelf uit. Bij het Nederlandse platform Bitvavo betaal je over de eerste 1000 euro geen handelskosten. Dit is een tijdelijke aanbieding.

2. Cardano (ADA) is een duurzaam cryptoproject

Kijk je naar altcoins dan is Cardano een populaire crypto voor vrouwen. Dit heeft met duurzaamheid te maken. Deze crypto, die sinds 2017 bestaat, werkt op basis van Proof-of-Stake. Dit betekent dat transacties veel minder energieverbruik vragen dan bitcoin.

Verder is de schaalbaarheid van deze munt erg interessant. Dit maakt het namelijk mogelijk om verder aan het project te werken en deze flink door te ontwikkelen. Je zou kunnen zeggen dat Cardano toekomst-proof is. Ook dit is iets waar vrouwen graag naar kijken.

3. Ethereum (ETH) is van energievreter naar duurzame munt veranderd

Het heeft de nodige moeite gekost maar ethereum, de op twee na grootste crypto, is van energievreter naar een duurzame munt getransformeerd. Dit maakt ethereum razend populair bij vrouwen maar natuurlijk ook bij mannen. Bedenk dat het energieverbruik sinds de overstap met 99% is gedaald!

Het koersverloop van ethereum is net als bij bitcoin niet zo heftig. Daarom is ETH ook een prima beginners-munt.

Investeren in crypto geeft financiële onafhankelijkheid. 82% van de vrouwen vindt financiële onafhankelijkheid belangrijk, tegenover 65% van de mannen.

4. Litecoin (LTC) met snelle transacties

De cryptocurrency Litecoin bestaat vrij lang en doet het sinds de lancering (2013) niet verkeerd. Natuurlijk heeft deze munt pieken en dalen gekend maar gezien de beginkoers van € 3,40 is hij door de jaren heen redelijk stabiel gebleven (€ 88 in 2023). Vrouwen kiezen altijd voor veilige investeringen. Daarom is Litecoin een echte cryptomunt voor vrouwen.

Litecoin heeft als bijkomend voordeel dat het snelle transacties biedt. Daarnaast hanteert het lage prijzen van transacties op het netwerk. Dit maakt het betalen met of verplaatsen van Litecoin betrekkelijk goedkoop.

5. Luna Classic: een gok die het waard kan zijn

Sommige vrouwen vinden het niet erg om wat meer financieel risico te nemen. Ze investeren in kleine cryptocurrency met potentie. Luna classic was ooit een groot project maar stortte door een fatale fout helemaal in. Veel investeerders hebben dit project de rug toegekeerd. Maar er zijn ook investeerders bijgekomen, ervan uitgaande dat het project in de toekomst weer opbloeit.

Van alle spotgoedkope crypto blijkt Luna Classic het meest geliefd onder vrouwen. Omdat je met een investering van enkele tientjes ‘Luna- miljonair’ bent durven velen die gok wel te wagen.

Zo denken vrouwen over investeren in crypto

40% van de millennium vrouwen is geïnteresseerd in cryptocurrency, op voorwaarde dat het ook goed toegankelijk is. Wat velen niet weten is dat crypto juist hartstikke toegankelijk is, vooral vanuit Nederland. In Nederland hebben we een aantal goede crypto handelsplatformen waar je met betaling via iDEAL (of een alternatief) crypto aankoopt.

Voor beginners is Litebit erg interessant. Je hoeft bij dit platform geen kennis van de handel te hebben: Litebit koopt en verkoopt op de beurzen en fungeert als tussenpersoon.

Uit het rapport Millennials with Moneyis verder gebleken dat 77% van de millennials gelooft dat het financiële systeem de rijken en machtigen bevooroordeeld.

Het aantal vrouwen dat in crypto belegt

Uit een ander onderzoek is gebleken dat er veel financiële ongelijkheid tussen vrouwen en mannen heerst. Vrouwen verdienen over het algemeen minder dan mannen, hoewel dit per land anders kan zijn. 65% van de vrouwen over de hele wereld heeft een bankrekening, ten opzichte van 72% van de mannen.

Aan de hand hiervan zou je denken dat vrouwen veel minder vaak in crypto beleggen. Dit klopt, maar er is een duidelijk verschil tussen de werelddelen. In Amerika en Europa zijn er bijna net zoveel vrouwen als mannen die interesse in crypto hebben.

In 2022 belegt ongeveer 34% van de Nederlandse vrouwen in crypto. Dit is een flinke groei want in 2021 was dit nog geen 25%.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven