Chinese geboortekalender 2023

Bijgewerkt: 17 februari 2023

Met de Chinese geboortekalender 2023 bepaal je het geslacht van de baby in je buik. Dit wordt dan ook wel de Chinese geslachtskalender genoemd. Klopt de Chinese geslachtskalender en hoe betrouwbaar is deze? Bekijk hoe deze kalender werkt en lees zeker de praktische tips door.

Chinese geboortekalender Wiki

De Chinese astrologie is gebaseerd op numerieke technieken. Hierbij wordt niet gekeken naar de posities van de zon, de maan en verschillende planeten. De Chinese geboortekalender is een zeer oude methode om het geslacht te voorspellen. Ook hierbij spelen bepaalde nummers een rol. Je hebt de leeftijd van de moeder en de maand van bevruchting nodig. Volgens sommigen is deze geslachtskalender voor 90% betrouwbaar.

Zo werkt de Chinese geslachtskalender

We gaan nu naar de Chinese geslachtskalender berekenen. Hiervoor heb je allereerst de leeftijd van de zwangere vrouw voor nodig. Let op, de chinezen berekenen de leeftijd heel anders. Zo zijn chinezen altijd 9 maanden ouder, omdat ze rekenen vanaf de dag van de bevruchting. Wil je het echt goed doen, reken dan met de Chinese leeftijd. Op deze pagina vind je een Chinese leeftijd calculator: www.prokerala.com/general/calendar/chinese-age.php.

Volg de link en vul je geboortedatum in. Bekijk je exacte Chinese geboortedatum. Kom dan terug naar deze pagina. Wil je deze extra handeling niet, neem dan gewoon je eigen leeftijd als uitgangspunt. Veel verschilt het niet.

Je weet nu je Chinese leeftijd. Deze kan hetzelfde als je eigen leeftijd zijn, maar ook een jaar verschillen. Ontdek nu de maand waarin je bevrucht bent. Het gaat hier dus om de maand waarin je zwanger bent geworden.

Bekijk onderstaande tabel. Maak een snijpunt tussen leeftijd en maand van bevruchting. Nu zie je of je een jongen of meisje zult krijgen.

Is de Chinese geslachtskalender betrouwbaar?

De Chinese geboortekalender zou voor 90% betrouwbaar moeten zijn. Klopt de Chinese geslachtskalender? In werkelijkheid is het geen betrouwbare methode om het geslacht te bepalen. Het is vooral heel erg leuk om te doen. Vervolgens is het een kwestie van afwachten of de voorspelling ook uitkomt. Je hebt in ieder geval 50% kans dat de kalender klopt. Wil je echt het geslacht van je baby weten, vraag dit dan tijdens een echo. Let op: ook dit is niet voor 100% betrouwbaar.

De Chinese geboortekalender klopt niet

Wat is de zin of onzin van de Chinese geboortekalender? Veel zwangere vrouwen zweren hierbij. Ze bekijken later of de kalender het bij het juiste eind had. De Chinese geboortekalender klopt niet? Ook dit is mogelijk. Daarom geven we je de waarschuwing dat het geen betrouwbare methode van geslachtsbepaling is. Het komt eerder op een voorspelling uit.

Andere methoden om het geslacht te voorspellen

Het geslacht van je baby kun je ook op andere manieren voorspellen. Hier zijn verschillende methoden voor. We laten ze hieronder zien:

  • Navel

Heb je last van je navel zoals jeuk, dan krijg je een dochter. Zonder klachten aan je navel krijg je een zoon. Kijk ook eens goed naar de bekende zwangerschapsstreep die soms boven de navel uitkomt. Bij een rechte streep ben je in verwachting van een jongen. Zie je een kronkel in de streep, dan moet het wel een meisje worden.

  • Haar

Hoe ziet jouw haar eruit? Is het slap of dof, dan krijg je een meisje. Vol en glanzend haar betekent een jongen.

  • Huid

Ook de huid zou een geslachtsvoorspeller zijn. Een gave huid vergroot de kans op een jongen. Heb je last van acne of pukkeltjes op je gezicht, dan krijg je een meisje. Ditzelfde geldt ook voor moedervlekken. Krijg je plots moedervlekken op je buik, reken dan op een jongen.

  • Handen

Bij koude handen en/of voeten of ruwe handen ben je in verwachting van een jongen. Zachte handen betekenen echter een meisje.

Geslacht baby voorspellen maanstand

Een vrij onbekende methode is de voorspelling van Pythagoras, ontwikkeld door de beroemde oud-Griekse wiskundige. In die tijd werd gedacht dat een zwangerschap 7 maanden duurde. Inmiddels weten we wel beter. Het mooie is dat het geslacht baby voorspellen met de voorspelling van Pythagoras vrij nauwkeurig is. De berekening baseert zich op de geboortedatum van de vader en de uitgerekende datum. Hier vind je een calculator van de voorspelling van Pythagoras www.momsandthecity.nl/infotheek/handige-tools/jongen-of-meisje-voorspelling-van-pythagoras

Er wordt ook wel eens naar de maanstand gekeken. Geslacht voorspellen met de maanstand werkt alleen bij vrouwen die al een kindje hebben. Treedt er binnen drie dagen na de geboorte van het eerste kind een andere maanstand in, dan zal het volgende kind een ander geslacht hebben. Bekijk hiervoor de maankalender via deze link.

Medisch onderzoek om het geslacht van de baby te bepalen

De beste methode om het verslag van de baby te bepalen is een medisch onderzoek. Echografie is de meest gebruikte aan veilige methode. Vanaf ongeveer 16 weken is middels een echo het geslacht van de baby vast te stellen. De zekerheid ligt hierbij op meer dan 90%. In een aantal gevallen wordt het geslacht verkeerd bepaald.

Een vlokkentest wordt uitgevoerd tussen de 11 en 15 weken zwangerschap. Hierbij wordt wat weefsel van de placenta uit de baarmoeder genomen en in het laboratorium bekeken. Een vlokkentest is bedoeld om te achterhalen of er (erfelijke) afwijkingen bij de ongeboren baby aanwezig zijn. Ook het geslacht kan worden aangetoond. Dit heeft een zekerheidspercentage van 100%. Een vlokkentest mag niet worden uitgevoerd alleen om het geslacht te bepalen, dit onderzoek brengt namelijk altijd wat risico’s met zich mee.

Een andere methode is de vruchtwaterpunctie. Hierbij wordt er met een naald wat vruchtwater uit de baarmoeder afgezogen. Ook dit is bedoeld voor het opsporen van afwijkingen of ernstige ziekten bij het ongeboren kind. Middels een vruchtwaterpunctie kan bekeken worden of je een jongetje of een meisje krijgt. Ook dit heeft een zekerheidspercentage van 100%. Net als bij de vlokkentest brengt een vruchtwaterpunctie risico’s met zich mee. Daarom mag dit niet voor het plezier gedaan worden.

De Chinese geboortekalender is niet zo betrouwbaar maar wel een veilige en leuke methode om toe te passen. Bovendien kost het helemaal niks en bekijk je de Chinese geboortekalender vanaf je smartphone, tablet of computer. Je zit niet aan afspraken vast.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Eén gedachte over “Chinese geboortekalender 2023

  1. Ik was nieuwsgierig naar het geslacht van mijn baby en besloot de Chinese geboortekalender te gebruiken. Ik zocht de leeftijd van de moeder op en de maand van conceptie en vond zo de voorspelling. Volgens de kalender zou ik een meisje krijgen en mijn intuïtie werd later bevestigd tijdens de echo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven