Cappuccino maken met Nespresso cup

Bijgewerkt: 29 januari 2023

Cappuccino bestaat uit espresso met melk. Maar dan wel in de juiste verhouding, dan smaakt deze het lekkerst. Met welke Nespresso cup maak je cappuccino? In principe kun je hier verschillende capsules voor gebruiken. Ontdek hoe je de lekkerste cappuccino maakt.

Cappuccino maken met een Nespresso apparaat

Het is heel makkelijk om een cappuccino met een Nespresso apparaat te maken. Hier heb je twee dingen voor nodig: het Nespresso apparaat en Nespresso cups. Je kunt ook voor goedkopere alternatieve koffiecups gaan. Houd er dan wel rekening mee dat de smaak misschien minder lekker is. Ook passen niet alle cups in je Nespresso apparaat.

Laten we cappuccino maken met een Nespresso apparaat! Hieronder lees je stap voor stap hoe je dit doet.

Nespresso cups kopen

Eerst is het belangrijk dat je Nespresso cups in huis hebt. Maar ja, met welke Nespresso cup maak je een lekkere cappuccino? Het antwoord: dat maakt niet uit, zolang je maar voor iets kiest dat bij je smaakbeleving past. Ga je voor een sterke cappuccino dan is het aan te raden om Ristretto te kopen.

Mag de cappuccino iets milder zijn? Neem dan Arpeggio van Nespresso. Een prima keuze wanneer je voor een lekkere maar niet al te sterke cappuccino gaat.

Dit zijn de twee smaken die zeer geschikt zijn voor het maken van cappuccino. Je kunt ook iets anders kiezen maar de koffie wordt dan misschien niet zoals je wenst. Kies daarom voor een van de twee bovenstaande varianten.

Zo maak je cappuccino met Nespresso apparaat

Goed, je hebt dus een Nespresso apparaat staan. Nu wil je hier een lekker kopje cappuccino mee maken. Dat kan, je hebt immers al het juiste apparaat in huis. En dan ook nog de juiste Nespresso cups (zie hierboven). Hieronder de handleiding.

Cappuccino met Nespresso apparaat maken

  1. Maak op de normale wijze een espresso van ongeveer 40 ml en zorg dat dit in een glas zit (espressoglas)
  2. Schenk 100 ml koude melk in het speciale kannetje – tot aan het minimumniveau
  3. Doe de deksel op de Barista Receptenmaker
  4. Druk op de startknop
  5. Giet het melkschuim bovenop de espresso

Zo eenvoudig is het om cappuccino met een Nespresso apparaat te maken. Nu nog iets over de juiste verhouding tussen koffie en melk.

Verhouding espresso en melk

Een cappuccino bestaat uit de juiste verhouding tussen espresso en melk. Hierbij is het belangrijk dat je voor 1/3 verse espresso en 1/3 melk gaat. Hier komt nog 1/3 melkschuim bovenop. Wanneer je bovenstaande handleiding volgt dan maak je een mengsel van melk en melkschuim. Door het hele mengsel over de espresso te schenken krijg je de juiste verhoudingen tussen espresso, melk en melkschuim.

Weet je trouwens waarom je warme melk aan de espresso toevoegt? Omdat dit de koffie verdunt. Zo ontstaat er een niet al te krachtige cappuccino. Maar juist dat verdunnen zorgt ervoor dat je ook sterke koffiecups kunt gebruiken. Ga je voor hele milde koffie dan smaakt de cappuccino door toevoeging van de warme melk nergens naar. Let dus op wat je koopt.

Welke melk in het Nespresso apparaat?

Je zult merken dat je verschillende soorten melk in het Nespresso apparaat kunt doen. Waar je voor kiest maakt niet zoveel uit. Alle melk is goed op te schuimen. Wel geeft volle melk het beste resultaat. De smaak is voller en intenser en je cappuccino ziet er mooier uit.

Dus: kies bij voorkeur voor volle melk. Houd er wel rekening mee dat volle melk meer calorie├źn bevat, niet zo handig wanneer je op dieet bent. In dit geval kun je beter voor halfvolle melk kiezen. Magere melk is niet echt aan te raden, je cappuccino is dan minder lekker. Maar magere melk schuimt wel beter.

Zo maak je cappuccino met een melkopschuimer

Misschien heb je geen Nespresso apparaat in huis. Hoe maak je cappuccino met een melkopschuimer? Ook dat kan eenvoudig, maar houd er rekening mee dat het resultaat soms minder mooi of smaakvol is.

Maak sterke koffie, bij voorkeur espresso. Verwarm eenzelfde hoeveelheid melk en giet dit in de koffie. Gebruik de melkopschuimer om eenzelfde hoeveelheid melk schuimig te maken. Doe dit weer bovenop de cappuccino.

Cappuccino maken zonder melkopschuimer? Verwarm de melk in een pannetje en zet het vuur laag. Tijdens het opwarmen klop je de melk goed door met een garde. Dit moet je net zo lang doen totdat de melk in melkschuim verandert. Nu kun je zonder apparaat of melkopschuimer toch cappuccino maken. Laat het smaken!

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven