Bingewatchen series: 7 series die je in één weekend uitkijkt

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Heb je aankomend weekend of tussendoor weinig te doen? Laat je verleiden tot bingewatchen: minimaal twee afleveringen van een serie achter elkaar kijken. De echte bingewatcher kijkt een complete serie, of op zijn minst een groot gedeelte hiervan.

We zetten de 10 beste bingewatchen series op een rij. Ben je de gelukkige eigenaar van een Netflix abonnement, dan moet je zeker even doorlezen. Sommige series in onderstaande lijst zijn ook via een andere streamingdienst te bekijken.

1. The Crown

Op 8 september 2022 kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat Queen Elisabeth (Verenigd Koninkrijk) op 96-jarige leeftijd was overleden. Voor die tijd was de serie The Crown, die zich rondom haar leven afspeelt, al erg populair.

 Deze officiële Netflixserie heeft het hart van veel kijkers gestolen. In 2022 werd aan het vijfde en laatste seizoen van deze serie gewerkt. Het is een geweldige serie die begint bij George VI, koning van het Verenigd Koninkrijk, en zijn overlijden. Zijn oudste dochter Elizabeth werd na zijn overlijden koningin. De serie neemt je mee door de jonge en oude jaren van Elizabeth II, haar man en haar kinderen.

Het aantal afleveringen is te groot om in één weekend naar te kijken, maar je hebt de komende weekenden of vakantie zeker iets te doen.

Op je smartphone bingewatchen alsof het een televisie is? Met een beeldschermvergroter creëer je vanaf je smartphone je eigen thuisbioscoop. Ideaal voor Netflix series.

2. Bridgerton

In deze serie draait het om acht hechte broers en zussen, allen van de Londense familie Bridgerton. Ze zijn op zoek naar liefde en geluk, en dat blijkt niet zo makkelijk te zijn. In de hoofdrollen onder andere Julie Andrews, jawel, de Britse actrice die bekend werd door haar rol als Maria in The Sound of Music.

Er zijn momenteel drie seizoenen gemaakt, het is onduidelijk of er een vierde seizoen komt. Deze dramaserie is gebaseerd op de originele boekenserie, maar wijkt in het derde seizoen hiervan af. Wanneer je eenmaal de eerste aflevering hebt bekeken word je zeker tot bingewatchen verleid.

3. Ratched

Voor iedereen die van thrillers houdt is dit een van de beste bingewatche series. Deze Amerikaanse psychologische thrillerserie is gebaseerd op het boek One Flew Over the Cuckoo’s Nest, waarbij zuster Ratched als personage centraal staat.

De miniserie, bestaande uit acht afleveringen, is sinds 2020 Netflix beschikbaar. Omdat deze serie uit acht afleveringen bestaat kijk je hem in één weekend uit.

4. Outlander

Deze razendspannende serie houdt je vanaf de eerste aflevering in zijn greep. Claire, een verpleegster uit de tweede wereld oorlog, stuit op een deur naar het verleden. Ze belandt in de 17e eeuw, midden tussen de Schotse Hooglanders. Gedurende de serie wordt ze verliefd op de roodharige Jaimie.

Een prachtig maar ook spannend liefdesverhaal dat in een indrukwekkende omgeving is opgenomen. Alleen al omwille van de Schotse natuur is deze serie een aanrader, maar ook vanwege de realistische beelden waardoor het lijkt alsof je echt naar de 17e eeuw kijkt.

Deze serie staat niet alleen op Netflix maar is ook via Ziggo te bekijken.

Aanrader: Google Chromecast 3
Geschikt voor Ziggo App, Netflix, Disney+, HBO, Viaplay, F1 TV en meer

5. Queen’s Gambit

De titel doet vermoeden dat deze serie over een koningin gaat, maar het gaat over een meisje dat in een weeshuis opgroeit. Het verhaal speelt zich in de jaren 50 af. Ze ontdekt dat ze veel talent voor schaken heeft en richt zich hier volledig op. Helaas is ze ook verslaafd aan een groen middeltje dat de weeskinderen krijgen. Ze worstelt met haar verslaving terwijl ze haar leven op de rit probeert te krijgen.

Het is een meeslepende serie die je het liefst in een keer uitkijkt. Daarom komt hij in aanmerking voor de beste bingewatche serie van dit moment. Te bekijken op Netflix.

6. Girlboss

Op social media kom je vaak de hashtag #girlboss tegen, maar dat heeft weinig met deze serie te maken. De dramaserie Girlboss gaat over de jonge Sophia die een internetbedrijf start. De serie is gebaseerd op haar eigen autobiografie.

Benieuwd of een internetbedrijf iets voor jou is aan hoe je dit tot stand brengt? Maar ook welke problemen je kunt verwachten? Dan is deze serie zeker een aanrader. Vanwege de humor en een kijkje in het echte leven van Sophia is het ook een bingewatch-waardige serie.

7. Unbelievable

De laatste in de lijst beste series die je in één ruk uitkijkt: Unbelievable. Gebaseerd op een waargebeurd maar schokkend verhaal. Een meisje doet bij de politie aangifte van aanranding. De politie gelooft haar verhaal niet, waarop ze wordt aangeklaagd voor valse aangifte.

Twee vrouwelijke detectives vertrouwen het niet en duiken op de zaak. Een ontroerende serie waarbij je emoties mogelijk loskomen. Het bevat schokkende beelden, houd hier rekening mee. Deze miniserie bestaat uit acht afleveringen, perfect om in 1 tot 2 dagen volledig af te kijken.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Schuiven naar boven