Beste liefdesfilms – romantische films

Bijgewerkt: 31 januari 2023

Voor Valentijnsdag, om jullie jubileum te vieren of omdat je er zin in hebt: een romantische film doet het altijd goed. In dit artikel ontdek je de vijf beste liefdesfilms. Je ziet niet alleen de titel maar ook een korter omschrijving van de film. Aan de hand hiervan bepaal je welke film je kijkt. Inclusief tips waar de liefdesfilm te bekijken is.

Dit is een liefdesfilm

Een liefdesfilm wordt ook wel een romantische film genoemd. In deze film draait het allemaal om de liefde. Vaak gaat het om de liefde tussen twee personages. Meestal wordt het verhaal aangevuld met werkgerelateerde problemen, financiƫle zaken, ziekte of andere dingen. Dit kan de liefde namelijk aardig in de weg staan.

En nu snel door naar de top vijf beste liefdesfilms.

1. A Walk to Remember

Deze behoort zeker tot de beste liefdesfilms, hoewel het ook wel tot het genre dramafilms behoort. De hoofdrolspelers zijn Shane West en Mandy More. Die laatste ken je misschien ook wel als zangeres. De film draait om twee studenten die ontzettend verschillend zijn. De ene student moet de ander met een schooltoneelstuk helpen, op voorwaarde dat er geen verliefdheid ontstaat.

Uiteindelijk gebeurt waar je op gehoopt had: de twee worden hartstikke verliefd op elkaar. Dit leidt zelfs tot een huwelijk. Dan gebeurt er iets onverwacht, dat het leven van de ene partner helemaal op zijn kop zet.

Deze film koop je op dvd of je wacht totdat hij op tv verschijnt. Je kunt ook het gelijknamig boek lezen.

2. The Holiday

Een prachtige romantische film uit 2006 maar nog steeds heel actueel. Hoofdrolspeelster is Camaron Diaz, die ken je vast wel. In deze romantische komedie speelt ze de Amerikaanse vrouw Amanada die het ontzettend druk heeft. Aangezien ze vrijgezel is en toe aan wat afleiding, ruilt ze van huis met de Engelse Iris.

Uiteindelijk komt ze in de Engelse woning terecht, waar ze kennismaakt met de broer van Iris. Natuurlijk springt er een vonk over, maar draaien beiden eromheen. Ondertussen zie je ook hoe Iris zich in de luxe Amerikaanse villa vermaakt en kennismaakt met verschillende mensen. Langzaam wordt haar liefdesverdriet naar de achtergrond verdreven.

Een uitstekende liefdesfilm die regelmatig op televisie verschijnt, vooral rond de feestdagen.

3. The Notebook

Veel mensen hebben deze romantische film al gezien maar hij blijft mooi. The Notebook dateert uit 2004 en is een verfilming van een bekend boek. Het verhaal speelt zich in de jaren 40 af, dat maakt het misschien wel bijzonder. Het verhaal gaat over een echtpaar en hoe ze elkaar hebben ontmoet, welke problemen ze hebben doorstaan en hoe groot hun liefde voor elkaar is.

Een echte aanrader, de romantiek straalt hiervan af. Je koopt The Notebook op dvd of als leesboek.

4. Me Before You

Lekker zwijmelen met de film Me Before You. Deze film dateert uit 2016 en behoort ook tot het overzicht beste liefdesfilms. Het gaat hier om een romantische drama dat zich in het Verenigd Koninkrijk afspeelt. Een jonge vrouw besluit te gaan werken voor een rijke vrijgezel die verlamd is geraakt. Helaas is die vrijgezel vrij cynisch ingesteld, en dat leidt natuurlijk tot problemen. Zal er uiteindelijk een liefde tussen deze twee opbloeien?

Ga snel naar Netflix want hier staat de film op je te wachten. Je kunt hem uiteraard ook op dvd of Blu-ray aanschaffen.

5. Dear John

De laatste in het overzicht beste liefdesfilms, namelijk Dear John. Deze romantische oorlogsfilm is uitgebracht in 2010. Hoofdrolspelers zijn Channing Tatum en Aamanda Seyfried. Het verhaal draait om een jonge soldaat die met verlof is. Tijdens zijn verlof wordt hij stapelverliefd op een studente. Nadat de soldaat weer wordt uitgezonden schrijven ze elkaar brieven.

De autistische vader van de soldaat bemoeilijkt de relatie tussen de twee geliefden. Ook nu weer is het de vraag of de liefde tussen de soldaat en de studente groot genoeg is om alles te overwinnen. De film duurt 103 minuten en is verkrijgbaar op dvd. Je bekijkt hem ook op Netflix, indien je hier natuurlijk een abonnement hebt.

Conclusie beste liefdesfilms

Hierboven heb je vijf keer de beste liefdesfilms gezien. Natuurlijk zijn er nog veel meer films die voor deze titel in aanmerking komen. Helaas is het artikel te kort om ze allemaal op te noemen. Kijk anders eens op bol.com en gebruik de zoekterm romantische film. Je komt dan heel veel leuke titels tegen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven