Beste Instagram accounts om te volgen

Bijgewerkt: 22 januari 2023

Je zit niet zomaar op Instagram. Je bent op zoek naar vermaak, nooit te oud om te leren en kan wel wat handige tips of advies gebruiken. Hieronder vind je de beste Instagram accounts om te volgen. En nee het gaat niet alleen maar over ‘memes-accounts’, want daar word je tegenwoordig mee doodgegooid. Dit keer écht nuttige Instagram accounts.

1. Kopiekoppels

Ken je van die stelletjes die altijd hetzelfde aan hebben? Dezelfde jas, bloes, broek of petje. Vroeger werden dit ANWB stelletjes genoemd, tegenwoordig mag dit niet meer. Daarom is het vroegere Instagramaccount ANWB stelletjes verplicht veranderd naar de naam Kopiekoppels.

Wanneer je mensen spot die hetzelfde aan hebben dan mag je een foto insturen. Verbaas je over de soms creatieve mode-uitingen van Nederlanders. Overigens is het maar de vraag of dit soort foto’s niet een schending zijn van het portretrecht. Toch maar eens navragen.

2. Biancatekst

Is het gefeliciteerd of gefeliciteert en wanneer ben je een cheugy? Je Nederlands lijkt perfect in orde maar stiekem zijn er toch nog wat dingen die je helemaal niet wist. Biancatekst behoort zeker tot de beste Instagram accounts om te volgen. Lekker in begrijpelijke Jip en Janneke taal.

3. Strafschop

Je houdt van voetbal of je houdt er niet van. Voor de echte liefhebbers is er het Instagramaccount Strafschop. Het is niet direct dat je strafschoppen voorbij ziet komen, maar wel bijzondere hoogtepunten uit het professionele voetbal.

Deze sport gaat de hele wereld over. Kijk er dan ook niet vreemd van op dat je niet alleen Nederlandse maar ook buitenlandse voetbalclubs voorbij ziet komen.

4. Miljoenenleven

Wat zou je doen met 1 miljoen? Waarschijnlijk je dromen uit laten komen. Droom jij ook van een leven als miljonair, dan moet je dit account zeker volgen. Je ontvangt dagelijks motivatie en inspiratie. Bijvoorbeeld over wat je allemaal met je geld kunt doen.

Helaas blijft het voor de meeste dromen over een rijk leven, maar je weet maar nooit. Hou de komende strekking van de Staatsloterij goed in de gaten. Vergeet niet het winnende lot te kopen!

5. Dumpert

Ook weer een van de leukste Instagram accounts waar je bij moet zijn. Dumpert deelt regelmatig filmpjes waarvan je denkt “hoe kunnen mensen zo stom zijn?” Hopelijk herken jij jezelf niet op een van deze filmpjes.

Let op want de filmpjes kunnen soms schokkend zijn en op het randje van wat wel en niet kan. Het is dan ook niet vreemd dat er soms rechtszaken tegen Dumpert worden aangespannen. Ook de reacties van gebruikers zijn niet altijd van een even hoog niveau. Toch is Dumpert een leuk platform om even lekker te ontspannen.

6. Meesdix

Hij is geen artiest, knap fotomodel of een rijke ondernemer. Toch krijgt Mees Dix op Instagram de nodige aandacht toegespeeld. Dit is mede te danken aan zijn YouTube kanaal met 122.000 abonnees. Deze jonge gast deelt comedy video’s die hij samen met vrienden maakt. Niks bijzonders, gewoon een beetje lachen en misschien wel wat huilen.

In de basis gaan de video’s eigenlijk helemaal nergens over, dat maakt het misschien wel zo leuk. Dus ben je op zoek naar wat prietpraat om de stress van een drukke werkdag achter je te laten? Dan is dit account iets voor jou.

7. Motivatiekoning

Kan je ook wel wat motivatie oftewel een schop onder je reet gebruiken? Het beste Instagram account dat hierbij past is die van Motivatiekoning. Dagelijks of misschien wel meerdere keren per dag ontvang je een motiverende kreet of video.

8. World_record_egg

Het meest populaire ei ter wereld isworld_record_egg. Jawel, daar is het ooit allemaal mee begonnen. Wat zeg je, een ei? Dit gebeurde op 4 januari 2019. Er werd een foto van een ei op Instagram gepost met de vraag om dit tot de meest geliefde post te maken. De foto ontving meer dan 55 miljoen likes.

Inmiddels draait het hele account rondom Eugene het ei. Grappige plaatjes waarbij je soms ook nog iets van kan leren. Wil je een ei als vriend dan moet je hier wezen.

9. Dierenbescherming

Het maakt niet uit of je wel of geen dierenvriend bent, dieren kunnen wel wat extra bescherming gebruiken. Dit betreft wilde dieren maar zeker ook huisdieren. De dierenbescherming zet zich voor kwetsbare dieren. Dit gebeurt geheel in eigen land (Nederland).

Volg de dierenbescherming en maak kennis met hun taken, bijzondere weetjes en tips over de verzorging van je huisdier.

10. Politieknederland

Voor velen is politiek een onbegrijpelijk iets. Om jongeren betrokken te maken met politiek Nederland is er het gelijknamige account Politieknederland. Het gaat om spraakmakende zaken maar ook dingen om van te leren. Elke jongere tot 25 jaar zou dit account moeten volgen. Later bepaal je dan of je de politiek wil interessant genoeg vindt.

Beste Instagram accounts: nog veel meer

Dit waren een van de beste Instagram accounts om te volgen. Natuurlijk zijn er nog veel meer, soms kom je van die pareltjes tegen. Nog een tip: je kunt maximaal 7500 personen volg je. Bedenk dus goed wie in deze lijst mag staan. Zit je aan het maximum en wil je toch nog iemand volgen, dan moet je helaas iemand anders ontvolgen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven