Bershka retour: hulp bij het retourneren

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Bershka is een bijzondere Spaanse winkelketen. Het heeft verschillende winkels in Nederland, en je kunt ook een online bestelling plaatsen. Heb je iets besteld en wil je dit liever terugsturen? Dit is mogelijk en valt onder de Bershka retour. In dit artikel ontvang je hulp bij Bershka retourneren.

Let goed op het land van aankoop

Omdat Bershka winkels in verschillende landen heeft, is het belangrijk dat je naar het juiste land retourneert. Heb je iets bij een Nederlandse winkel gekocht, dan betekent dit dat je Bershka retour naar een winkel in het land van aankoop gaat.

Bij online bestellingen zit dit iets anders in elkaar. Je kiest in dit geval voor een Dropp Off retour, waarbij je het pakket bij PostNL afgeeft. Je kunt ook het pakket bij je thuis op laten halen. Lees hieronder hoe je in 5 stappen je Bershka retour compleet maakt.

1. Je retour aanmelden

Het begint allemaal met het aanmelden van je Bershka retour. Heb je een account bij Bershka, dan log je hierop in. Zonder account ga je naar guest en geef je vervolgens het e-mailadres door waarmee je besteld hebt. Ook je mobiele telefoonnummer moet je invullen. Je ontvangt dan een speciale toegangscode.

2. Selecteer de juiste artikelen

Heb je meerdere producten besteld en hoeft niet alles terug? Dan moet je aangeven wat je wil retourneren. Geef dus door welke artikelen naar Bershka retour gaan. Doorloop het hele proces zowel staat aangegeven.

Met korting shoppen?
Bezoek dé webshop met duizenden artikelen

3. Controleer je e-mail

Vervolgens krijg je per e-mail een retourlabel toegezonden. Dit label print je uitprint en plak je op de doos. Het is ook mogelijk om het label te laten scannen. Of je dit op moet plakken of laten scannen, is afhankelijk van de verzendwijze.

4. Het artikel goed verpakken

Het heeft de voorkeur om het artikel in de originele doos of verpakking te doen. Zo weet je zeker dat het netjes wordt teruggestuurd. Zorg ervoor dat kaartjes nog aan kleding of artikelen zit. Heb je dit eraf geknipt, stop het er dan bij. Het is niet de bedoeling dat je waslabeltjes uit kleding hebt geknipt. Is dit toch gebeurd, neem dan eerst contact op met Bershka. Die bepalen of je retouraanmelding door kan gaan.

Kleding mag gedragen zijn om te passen, maar je moet er natuurlijk niet een avond mee op stap zijn geweest. Verder mag kleding niet gewassen zijn. Het moet dus zo origineel mogelijk worden teruggezonden.

Heb je de originele verpakking niet meer of het plastic dat om kleding zat kapotgescheurd? Maak dan gebruik van een kleding verzendzak. Hiermee weet je zeker dat het artikel goed verpakt wordt verzonden.

Zit het artikel goed verpakt? Dan ga je door naar de laatste stap zodat je het retourproces op de juiste manier afgerondt.

5. Het pakket verzenden

Breng het pakket naar PostNL. In dit geval laat je de QR-code door de vervoerder scannen. PostNL zal aan de hand hiervan een retour etiket printen en op de doos plakken. Wanneer je het pakket naar DPD brengt, dan moet je zelf het retouretiket uitprinten en op het pakket plakken.

Wanneer je het pakket afgeeft ontvang je een verzendbewijs. Het is belangrijk om dit te bewaren. Er staat onder andere een track & trace code op zodat je exact volgt waar je pakket is. Bovendien heb je richting Bershka bewijs dat je het pakket daadwerkelijk hebt teruggezonden.

Het pakket op laten halen

Eventueel kun je ervoor kiezen om het pakket bij je thuis op te laten halen. Geef dit tijdens die retourmelding aan. Het transportbedrijf haalt het pakket binnen 24 tot 48 uur op. Let op want wanneer je het pakket thuis laat ophalen dan betaal je € 5,95. Dit hoef je niet direct te betalen maar wordt in mindering gebracht op het bedrag dat Bershka terugstort.

Is Bershka retourneren gratis?

Wanneer je het pakket afgeeft bij PostNL of DPD, dan is retourneren gratis. Laat je het pakket thuis ophalen dan betaal je hier € 5,95 voor. Mogelijk moet je ook verzendkosten betalen wanneer je voor een ander postbedrijf of vervoerder kiest.

Zo lang duurt het voordat je het geld op je rekening krijgt

Wanneer het pakket bij Bershka binnenkomt ontvang je hier een mail van. Op dat moment duurt het nog enkele dagen voordat Bershka het bedrag op je rekening terugstort. Wanneer je met PayPal of een creditcard hebt betaald, kan dit wat langer duren.

Heb je geen mail ontvangen en is het pakket al lang retour verzonden? Neem dan zelf even contact op met Bershka, mogelijk is er ergens iets misgegaan. Houd er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor je retourzending. Mocht het pakket kwijtraken, dan kan Bershka je het geld niet teruggeven.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven