Bedrogen tijdens zwangerschap

Bijgewerkt: 3 februari 2023

Ben jij bedrogen tijdens je zwangerschap? Uit onderzoek blijkt dat één op de 10 mannen zijn zwangere vrouw bedriegt. Ze ervaren het zwangere lichaam van hun partner als een afknapper of voelen zich ongewenst. Je kunt hierdoor tijdens de zwangerschap uit elkaar gaan. Ontdek of de man egoïstisch is tijdens zwangerschap of dat er toch iets anders aan de hand is.

Hoeveel mannen gaan vreemd tijdens zwangerschap

De Britse psycholoog Robert Rodriguez heeft onderzoek gedaan naar bedrog tijdens de zwangerschap. Er is gekeken naar de frequentie: hoeveel mannen gaan vreemd tijdens zwangerschap? Dit blijkt vaker voor te komen dan je denkt. Ruim 1 op de 10 mannen maakt een slippertje wanneer hun vrouw zwanger is. Sommige mannen doen dit alleen tijdens een eerste zwangerschap, terwijl anderen bij een volgende keer in herhaling vallen.

Man egoïstisch tijdens zwangerschap

Je bent bedrogen tijdens de zwangerschap. Komt dit omdat de man egoïstisch is? Er zijn diverse redenen waarom een man zijn zwangere vrouw bedriegt. Sommige zwangere vrouwen hebben geen behoefte aan lichamelijke genegenheid. Hierdoor voelt de partner zich aan de kant gezet of zelfs ongewenst. Een affaire met een andere vrouw geeft ze weer meer zelfvertrouwen.

Trouwen of kinderen krijgen kan een te grote stap zijn. De man is bang om bepaalde dingen te verliezen. Door afstand te nemen van de partner voelt een man minder pijn en angst. Een affaire is een methode om afstand te creëren.

Er is nóg een reden waarom mannen tijdens de zwangerschap vreemdgaan. Het lichaam van hun vrouw of vriendin verandert in korte tijd. Sommige kerels vinden dit niet mooi of zijn bang iets te raken. Ooit hoorden we van een man dat hij niet meer met zijn zwangere vrouw naar bed wou. Op onze vraag waarom niet, antwoordde hij: “straks bijt de baby mijn dinges eraf”. Hij was er écht van overtuigd dat dit kon gebeuren.

Onwetendheid kan dus zeker een rol spelen. Toch zouden alle bovenstaande oorzaken geen reden moeten zijn voor overspel. Misschien is hij toch wat egoïstisch of wil zijn trots niet opzij zetten. Praten over problemen en gevoelens zorgt vaak al voor veel opheldering. Dit kan eventueel samen met een mediator of relatietherapeut.

Vreemdgaan goed voor relatie

Er wordt wel eens gezegd dat vreemdgaan goed is voor de relatie. Hoewel overspel veel ellende met zich meebrengt, kan het ook een voordeel hebben. Dit is wat sommige relatietherapeuten beweren: “wie na een periode van stiekem gedoe nog steeds bij zijn partner wil blijven, heeft zijn keuze gemaakt”. Nu moeten we eerlijkheidshalve bekennen dat maar weinig vreemdgaande mannen van plan zijn hun partner te verlaten. Of vreemdgaan dan ook zo goed is voor de relatie, trekken we zelf in twijfel.

Overspel ontdekken

Hoe kun je overspel ontdekken? Er zijn diverse kenmerken van vreemdgaan. Hieronder vind je de 10 meest voorkomende signalen van vreemdgaan:

 1. Hij bewaakt zijn telefoon continu. De laatste tijd is hij onafscheidelijk met zijn telefoon. Probeer je mee te kijken op zijn scherm, dan legt hij zijn smartphone snel weg.
 2. Hij besteedt veel aandacht aan zijn uiterlijk. Hij heeft een nieuw kapsel of koopt nieuwe kleren. Hij ruikt anders of staat uren voor de spiegel.
 3. Overspel herkennen kan ook doordat de man langer doorwerkt. Excuses zoals een uitgelopen vergadering of een personeelsfeestje: hij komt steeds vaker te laat thuis.
 4. Hij gaat altijd 10 minuten tot een half uur later naar bed. Op deze manier kan hij nog snel even met zijn minnares appen of bellen.
 5. Overspel herkennen? Misschien heeft je man of vriend plots nieuwe hobby. Hij gaat iedere avond met de hond wandelen of heeft zich ingeschreven bij een sportvereniging. Allemaal manieren om contact te leggen met zijn minnares.
 6. Er staat een wachtwoord op zijn smartphone en/of of pc. Jij mag dit wachtwoord niet weten. Hieruit blijkt dat hij iets te verbergen heeft.
 7. Maak gebruik van een spycam of afluisterapparatuur om overspel te ontdekken. Hier vind je de best verkochte spycams en hier de best verkochte afluisterapparatuur.
 8. Hij toont interesses in jouw sociale leven. Zo wil hij weten waar je naartoe gaat of tot hoe laat je weg blijft. Dit is niet zomaar: hij wil jou natuurlijk niet tegenkomen.
 9. De man heeft behoefte aan vrije tijd. Hij neemt wat afstand en verklaart dat hij tijd voor zichzelf nodig heeft. Deze tijd besteedt hij uiteraard met zijn stiekeme geliefde.
 10. Je krijgt meer aandacht van je man of vriend. Ook hieraan kun je vreemdgaan ontdekken. Is jouw man plots liever voor jou, dan komt dit omdat hij door het vreemdgaan in een romantische bui verkeert. Aan de andere kant voelt hij zich ook schuldig tegenover jou.
 11. Spreek je hem aan over vreemdgaan, dan kun je diverse reacties verwachten. Hij wordt boos of komt met een beschuldiging richting jou. Misschien kleurt zijn gezicht rood of durft hij je niet rechtstreeks aan te kijken.

Tijdens zwangerschap uit elkaar

Ben je bedrogen tijdens de zwangerschap en zie je het niet meer zitten? Sommige stellen gaan tijdens de zwangerschap uit elkaar. Geen gemakkelijke keuze, omdat er binnenkort wel een baby geboren wordt. Hieronder vind je een aantal tips wanneer je tóch besluit om tijdens de zwangerschap uit elkaar te gaan:

 • Maak afspraken wie er bij de bevalling aanwezig is.
 • Zijn jullie niet getrouwd en is het kind nog niet erkend, bekijk dan of je het erkennen alsnog wil doen. Dit is later niet terug te draaien.
 • Bepaal of het kind jouw achternaam krijgt of die van de vader.
 • Maak afspraken over de eerste periode na de bevalling. Voor een jonge baby is het niet fijn wanneer het enkele dagen bij een ander moet doorbrengen, zelfs wanneer het de vader is. Baby’s hebben de sterkste band met hun moeder. Misschien is het praktischer wanneer vader dagelijks of een aantal maal per week even langs komt.
 • Zorg voor een financiële regeling. Gaat jouw aanstaande ex-partner alimentatie betalen of delen jullie de kosten op een andere manier.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven