Afspeelsnelheid Netflix aanpassen (wijzigen)

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Normaal gesproken is de afspeelsnelheid in Netflix perfect, hier hoef je niks aan te veranderen. Maar misschien wil je een film of serie sneller of juist langzamer afspelen. De afspeelsnelheid in Netflix aanpassen is vrij eenvoudig. Dit kun je zowel via de smartphone, pc/laptop of televisie wijzigen.

De afspeelsnelheid vertragen of versnellen

Waarom zou je eigenlijk de afspeelsnelheid op Netflix aan willen passen? Soms wil je bij een documentaire of films alle details zien. Vertraagd afspelen zorgt ervoor dat je ogen het beter kunnen volgen. Versneld afspelen is juist handig wanneer je niet veel tijd of geduld hebt voor een film of serie. Je volgt dan toch alles, zodat je weet hoe het afloopt. Maar het kost je veel minder tijd.

Afspeelsnelheid Netflix aanpassen op de smartphone

Wanneer je een Netflix account hebt dan kun je dit ook op je smartphone bekijken. Hiervoor installeer je de speciale Netflix app. Heb je die app eenmaal te pakken, dan kun je de afspeelsnelheid van films, series en documentaires aanpassen. Bekijk hieronder hoe dit moet (iPhone, Android en andere smartphones).

 • Ga naar de film, serie of documentaire in de Netflix app
 • Tik linksonder op het snelheidsicoontje
 • Kies of je wil versnellen of vertragen

Je kunt binnen de videospeler kiezen uit de volgende snelheden:

 • 1x (normaal)
 • 1,25x (iets sneller)
 • 1,5x (nog sneller)
 • 0,75x (iets langzamer)
 • 0,5x (nog langzamer)

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor snelheid 1,5x dan betekent dit dat de film anderhalf keer zo snel gaat. Oftewel een film van een uur duurt nu nog maar 40 minuten.

Tip: Netflix kijken op smartphone kan vervelend zijn, omdat het scherm vrij klein is. Schaf een tablet aan en geniet van de leukste films en series.

Netflix versneld afspelen op tv

Misschien wil je de afspeelsnelheid van Netflix op de tv aanpassen. Veel mensen zijn namelijk nieuwsgierig hoe je Netflix versneld afspeelt op tv. Helaas is deze functie binnen de Netflix app op televisie niet beschikbaar.

Een programma sneller of langzamer laten afspelen gaat alleen wanneer je dit hebt opgenomen. Of wanneer je gebruik maakt van een mediabox. Ondanks dat Netflix op sommige mediaboxen staat geïnstalleerd, is het toch niet mogelijk om een film of documentaire sneller of langzamer af te spelen.

De afspeelsnelheid van Netflix op de tv aanpassen is dus niet mogelijk. Maar je kunt wel films, series of documentaires vooruitspoelen. Je ziet dan een voortgangsbalk met kleine beeldjes van de film. Op die manier kun je meekijken tot waar je vooruit (of achteruit) spoelt. Niet direct een manier van versneld afspelen maar je skipt zo wat saaie stukken.

Heb je wifi nodig voor Netflix?

Wanneer je Netflix op tv kijkt dan heb je een internetverbinding nodig. Het maakt hierbij niet uit of dit bekabeld of via een wifinetwerk is.

Heb je wifi nodig voor Netflix wanneer je op smartphone of tablet kijkt? Om kosten te besparen is het aan te raden om gebruik te maken van een wifinetwerk. Verblijf je in het buitenland, dan kun je vooraf films of series vanuit de Netflix downloaden. Ze blijven dan een tijdje offline beschikbaar.

Maar het is niet zo dat je echt wifi nodig hebt voor Netflix. Indien je dit wenst kun je namelijk ook via mobiele data van deze streaming dienst gebruik maken.

Mobiele data: is 50 mbit genoeg voor Netflix?

Netflix werkt door het streamen van films, series en documentaires. Dat streamen betekent dus dat je videobeelden bekijkt zonder dat dit op je apparaat wordt opgeslagen. Om te streamen heb je een minimale downloadsnelheid nodig. Om in 4K te streamen is een snelheid van 50 Mbit per seconde prima.

Wanneer je met meerdere gebruikers op hetzelfde Netflix accounts zit en ook tegelijkertijd kijkt, dan wordt je bandbreedte beïnvloed. In theorie zou een snelheid van 50 Mbit/s ook nog mogelijk moeten zijn. Maar in praktijk kan dit voor problemen zorgen.

Dit heb je nodig om Netflix te kijken

Je weet nu alles over de afspeelsnelheid Netflix aanpassen en hoe het met de downloadsnelheid zit. Wat heb je nodig om Netflix te kijken? Hieronder een overzicht.

 • Netflix app
 • Account bij Netflix
 • Internetverbinding

Iedereen kan de Netflix app downloaden en installeren. Dit kan op een smart tv, tablet of smartphone. Wanneer je via pc of laptop naar Netflix wil kijken dan kan dit gewoon via de website van de dienst zelf.

Verder heb je een geverifieerd account bij Netflix nodig. Je betaalt maandelijks tussen de € 10 en € 20 voor een abonnement. Je hebt dus keuze uit verschillende abonnementen.

Als laatste nog een goede internetverbinding. Alleen zo kun je video’s streamen. Netflix biedt je wel de mogelijkheid om materiaal te downloaden waardoor je dit later offline bekijkt. Maar je kunt dit materiaal niet blijvend op je apparaat opslaan en zo met anderen delen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven